Isparta İl Genel Meclisinden Trafiği kilitleyecek proje. Eski Özel İdare Binasının bulunduğu yere yapılacak olan Otel için Sosyal Donatı alanı gösterildi ancak, yapılacak Otelin Etrafında park alanı ve kısa süreli otopark için uygun yer yok.

Böylece şehrin merkezine yapılacak olan Otel ile Zaten sıkıntılı olan Isparta trafiği İl Genel Meclisinin bu kararıyla dahada sıkıntıya girecek.

DAHA ÖNCE ŞEHİR DIŞINA DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Chp milletvekili Ali haydar Öner'in Valiliği döneminde ve daha öncesinde'de gündeme gelen beş yıldızlı otel projesinde hiç şehir merkezi gündeme gelmemiş, Gökçay yada Çünür'de bulunan Gülkent Devlet Hastanesi mevkii düşünülmüş, hem şehrin keşmekeşinden uzak hemde trafik ve park problemi olmayan bu gibi uygun alanlar düşünülmüştü.

Ancak bu dönem acelece alınan ani bir kararla devlet eliyle yapılacak otelin şehrin en sorunlu bölgesine ve zaten birçok otelin olduğu merkeze yapılacak. Muhtemelen beş yıldızlı devlet oteli sürekli zarar edecek ve trafiği çıkmaza sokacak.  

TOP ARTIK BELEDİYE'DE

Eski Özel İdare binasının otel yapılması için imar planında değişikliğe gidiliyor. Konu İl Genel Meclisi’nin bugün yapılan olağanüstü toplantısında tek gündem maddesi olarak görüşüldü.

Seçim nedeniyle Haziran ayında oturumlara ara veren İl Genel Meclisi, mülkiyeti Özel İdare’ye ait toplam bin 164 metrekarelik alanı sosyal donatı alanı olarak Belediye Meclisi’ne sunulması noktasında karar aldı.

İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Artan, mecliste tartışmaya açılan konuyla ilgili olarak “Sosyal donatı alanı inşaat alanına göre mi yoksa avan projeye göre mi sunuluyor” sorusunu yöneltti.

KİMSE GOCUNMASIN
Artan’ın sorusunu cevaplandıran İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ise, Belediye ile mutabakat sağladıklarını ifade ederek, “Herhangi bir farklılık oluşursa bir daha toplanırız. Bir daha karar alırız. Bunlardan kimsenin gocunmaması gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından meclise 10 dakika ara verilerek gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Komisyonun çalışmasına meclis üyelerine aktaran İl Genel Meclisi Üyesi Nail Yaşar Akgül, sosyal donatı alanı olarak Damgacı Sokak ve Kurtuluş Mahallesindeki toplam bin 174 metre karelik alanın sosyal donatı alanı olarak gösterildiğini söyledi.

Akgül komisyon raporunu şöyle açıkladı: “Eski Özel İdare binasının Belediye imar planında resmi alandan çıkartılarak, ticari alana dönüştürülmesi ve bu değişikliğin yapılması amacıyla mülkiyeti İlimiz Özel İdaresine ait olup, Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokakta tapunun 16 pafta, 1249 ada, 23, 24, 25 ve 26 nolu parsellerde kayıtlı 856 metre kare, 15 pafta 8051 ada, 2 nolu parselde kayıtlı 185,67 metre kare ve Kurtuluş Mahallesinde tapunun 14 pafta, 429 ada, 2 nolu parselde kayıtlı 133 metre kare olmak üzere toplam 1174,67 metre kare alanın Belediye İmar planında sosyal donatı alanı olarak gösterilmek üzere ayrılarak tapu kütüğüne gerekli şerh’in düşülmesi komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir.”

GÖZLER BELEDİYE MECLİSİNE ÇEVRİLDİ
Komisyonun raporu İl Genel Meclisi üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Şimdi artık gözler Belediye Meclisinde. Özel İdare binasıyla ilgili imar planı değişikliğinde söz sahibi olan Belediye Meclisi de bu ay içerisinde olağanüstü toplanarak otel yapılacak alanın ticaret merkezi olarak imar planında değişiklik yapılması, artan yoğunluğa karşılık teklif edilen yerlerin sosyal donatı alanına alınması teklifini görüşecek.