Gelendost-Bağıllı Beldesi"nde kırdan topladıkları mantarı yiyen aileden 11 yaşındaki Büşra Demircan yaşamını yitirdi. Büşra"nın kaldırıldığı Gelendost Devlet Hastanesi"nin ihmalkârlığı olduğunu söyleyen aile fertleri, ilk götürdüklerinde üşütme denilerek geri gönderildiğini öne sürdüler.

     Gelendost İlçesi"nin Bağıllı Beldesi"nde 11 yaşındaki Büşra Demircan 30 Ekim Pazartesi günü kırdan topladıkları mantarları akşam yemelerine üzerine zehirlendi. Bir gün sonrası sabah saatlerinde kusma ve bulantı meydana gelen Büşra anne-babası tarafından Gelendost Devlet hastanesi"ne kaldırıldı.

     Gelendost Devlet Hastanesi"nden üşütme teşhisi ile bazı ilaçlar verilen Büşra yeniden evine gönderildi. Bir süre sonra yine kusma ve bulantı yaşayan Büşra"şı ailesi yeniden Gelendost devlet hastanesi"ne kaldırıldı. Tekrar sazı ilaç tedavisi uygulanan ve iğne vurulduğu öğrenilen Büşra bir kez daha gittiği evde aynı şekilde olunca bu kez aile küçük kızlarını Bağıllı Sağlık Ocağı"na götürdü.

     Bağıllı Sağlık Ocağı"ndan ise Yalvaç Devlet Hastanesi"ne sevk edilen Büşra Yalvaç"taki tedavisinin sonrasında ise 2 Kasım Perşembe günü SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi"ne kaldırıldı. Bağıllı İlköğretim Okulu 5. sınıfı öğrencisi Büşra Demircan, dün(3 Kasım Cuma) saat 11.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

     Mantar zehirlenmesi ile Büşra"nın yaşamını yitirmesi Bağıllı Beldesi"nde, okulunda büyük üzüntü yarattı. Büşra"nın zehirlenme olayı ile ilgili olarak dedesi Mehmet Demircan ve amcası Pazartesi günü akşam mantar yediklerini öğrendiğini ve ertesi gün sabah rahatsızlanması üzerine hemen Gelendost Devlet Hastanesi"ne kaldırdıklarını ancak üşütme denilerek bikaç ilaç yazılıp geri gönderildiği, Yeniden rahatsızlanması üzerine yine aynı hastaneye götürdüklerini ve bu kez de bazı ilaçlar ile iğne vurulduğunu ve tekrar gönderildiğini belirterek, “Birkez daha rahatsızlanması üzerine bu sefer Bağıllı sağlık Ocağı"na kaldırdık ve oradan da Yalvaç Devlet hastanesi"ne sevki yapıldı. Yalvaç Devlet Hastanesi"nde mantar zehirlenmesi olduğu belirlendi ve SDÜ"ye sevk ettiler.

     Gelendost devlet hastanesi"ne ilk kaldırdığımızda midesi yıkansaydı ve gerekli tahlil yapılmış olsaydı bugün belki Büşramızı kaybetmemiş olacaktık” dediler.

Olusum