Isparta Adliyesi Konferans Salonu'nda dün başlayan davanın ikinci duruşmasında sanıklar ifade vermeye devam ediyor.

Zeynep Günaydın Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında hakkında dava açılan 7'si tutuklu 82 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında sanık ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

Duruşmada İfade Sırası Zeynep Günaydın Konur'da.

69.sanık Zeynep Konur, saat 16.45 sıralarında kürsüye geldi.

Belediye başkanı Günaydın’ın kızı olan Zeynep Konur, imar müdürlüğüne gelen projeleri beklettirdiği, aksi takdirde babasına bildirmekle tehdit ettiği, projeleri faiş fiyatla aldığı, projelerden yüzde 85 pay aldığı, sahte faturalarla para alındığı, belediye imkanlarının kendine seferber edildiği, Mehmet Ateşgül’ün talimatı olmadan imza atılmadığı, yasal dayanağı olmayan dayatmalarda bulunduğu, para ödenmeden ruhsat alınmadığı gibi iddialar, iddianamede yer aldı.

Savunmaya geçmeden önce iddianamede Konur’a ait olan bölüm okundu. İddianamenin okunması tam bir saat sürdü.

17.45’te kürsüye gelen Konur savunmasında, “bugünkü şartlarda karşınızda olmaktan üzüntü duymaktayım” diye söze başladı.

Konur, “Çetem var, annem, babam, ben bu sistemi anlamış değilim, tüm suçlamaları şiddetle reddediyorum” dedi.

Mesleki bşarısının basına bağlanmasının yanlış olduğunu söyleyen Konur, mesleki deneyimlerini aktardı. Ben mimarlığımda kendini ispatlamış bir insanım. Sanki imarda tüm projeleri ben yapıyormuşum gibi bir hava var. Toplamda 13 proje yaptım. 4’ü tadilat yenileme, geriye kalan kadar da proje yaptım. Bilgi kirliliği söz konusudur. Park cezası yemedim, çete üyeliği ile suçlanıyorum.

Yapı denetimi gelmeden inşat kontrolünü yapıyorduk. Bu normal.

KİPA üzerinde duruldu. KİPA projesinde bir bayan var. Benim ofisime geldi ve KİPA yetkilisi olduğunu söyledi. Siz bizim projelerimizi yapın dedi. Uzun süre kabul etmedim. Çünkü, imar tadilatları Hasan Balaman döneminde yapılmış. Sonra niye yapmayayım dedim, her şey temiz, para kazanayım ama TUS’um dolu, yani kendi yapma şansım yok. O zaman Gökhan arkadaşıma çalışma teklifi yaptım. Olur dedi. Yüzde 15, yüzde 85’le çalışmak suç mudur? Projeyi yaptık, adımın geçmeme gayesi TUS’umun dolu olmasıdır. Keşke adım geçseydi.

Kavşak melesinde ve diğer tüm konularda bilgi kirliliği söz konusu. İşimi takip etmek için belediyeye gitmek durumdayım, ama gitmek dahi istemiyorum. Başka şehirlerde imar müdürünü cepten ararım. Dayımı arıyorum, yardımcı olsun diye, ama bu talimat anlaşılıyor.

Haksız kazanç elde ettiğim söyleniyor. Ben vergilerimi hep ödedim, 2010 yılında vergi rekortmeni oldum. Ben devletime para kazandırdım" dedi.

Galericiler Sitesiyle ilgili, “Ben Isparta’ya eser bırakmak istiyorum. Etüt yapıldı, projeyi beraber yaptık. Fatih Aralar, gizli ortağım değil ki. Bu suçlamayı da reddediyorum” dedi.

Annesi Dilek Günaydın ile telefon görüşmelerinin çete kapsamına alınmasına istinaden Zeynep Konur, “Anne kızın konuşmasının çete işi ile ne alakası var dedi” dedi ve gözyaşlarına hakim olamadı….

(Devam etmek istedi)

Meyra ile ilgili savunması: proje çizildi. 25 bin liraya anlaşıldı. 12 bin lira para aldım. İşin tadı kaçmaya başladı. Mekan garip bir şey olmuş, burası gazino gibi olmuş dedim. Çıktım ve paramı talep etmedim sonra..

Bilirkişi raporunun her şeyi yanlış. Metro Mühendislikten beri arıyorlar. Mustafa beyin çapı gecikmiş, iş işin dayımı aramam suç mu?

Ben Yusuf Ziya Günaydın’ın kızı olduğum için buradayım. Toplam 9 projem var belediyede. Benim alnım ak, başım dik, biz hiç zaman haksız kazanç elde etmedim. Yüce heyetten beraatımı talep ediyorum" dedi.

zeynep günaydın konur'un gözyaşları

yusuf ziya günaydın çete lideri olarak yargılanıyor