Sandıklı Ziraat Odası ünü tüm Türkiye’ye yayılan “Patatesli Ekmeğe” destek veriyor.

Isparta'nın yanı başında, Türkiye’nin her yerinde aranılan, talep edilen dillere destan meşhur ‘Sandıklı Patatesli Köy Ekmeği’. Köy ekmeği diyoruz, çünkü genelde tabanı taş üstü topraklı köy fırınlarında pişiriliyor. Kış şartlarında 20 gün, yazın ise 10-12 gün bayatlamadan tüketilebiliyor.

Ev ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla köylü çiftçi kadınlar tarafından pişirilerek satılan patatesli ekmeğe Sandıklı Ziraat Odası destek vermeye devam ediyor.

Üreten köylü kadınlarına her alanda destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş; “Daha önce odamız tarafından köylerimize hamur yoğurmak için makineler dağıtılmıştı. Hamuru bir gün bekletildikten sonra tekrar haşlanmış patatesle yoğurmak biraz zahmetli ve zor iş. Bu nedenle kadınlarımızın işini kolaylaştırmak için hamur yoğurma makinesi dağıtımına devam edeceğiz” dedi.

Sandıklı’da yetişen patatesin ekmeğe farklı bir lezzet ve aroma kattığını belirterek sözlerine devam eden Toptaş; “Sandıklı patatesi ekmeğin lezzetini, besin değerini arttırırken aynı zamanda bayatlamasını da geciktiriyor.

Anadolu’da somun olarak bilinen yuvarlak ekmekler altı taş, üstü toprak fırınlarda kıvamında pişirilerek pazarlanıyor. Ve talebe göre Türkiye’nin her bölgesine gönderiliyor. Hatta hemşerilerimiz tarafından yurt dışına bile götürülüyor” diye konuştu.