Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  zirai don riskine dikkat edilmesi konusunda da uyarı yaparak pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri buzlanma ve don olayının beklendiği yerleri şöyle sıraladı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde devam eden yağışların bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışa dönüşmesinin tahmin edildiğini bildirdi.

"27 Mart 2016 Pazar Günü: İlk saatlerde İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya), Göller Yöresi (Isparta, Burdur) ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) hafif kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

28 Mart 2016 Pazartesi Günü: İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu ’nun kuzeydoğusunda hafif zirai don olayı beklenmektedir.

29 Mart 2016 Salı Günü: İç Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

30 Mart 2016 Çarşamba Günü: İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında hafif, kuzeydoğusunda kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir"