Bir dönem Askıda ekmek projesini başlatan ve tüm ülkeye yayılmasına öncülük eden Haber32 Köşe yazarı ve iş adamı Fikret Yurtaslan yeni doğan çocuklarına ziyarete gelenlere bir çikolata ve toprakla bütünleştirmesi için de bir fidan vermeye başladı.

Uygulamaya destek veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi de doğan her bebeğe bir fidan hediye etme kararı aldı.

     Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde iki gün önce bir erkek bebeği dünyaya gelen Fikret ve Canan Yurtaslan çifti, kendilerini ziyaret edenlere farklı bir ikramda bulunuyor. Bebeği görmek için hastaneye gelen ziyaretçiler, dönerken yanlarında bir de çam fidanı götürüyorlar.

     Fikret Yurtaslan, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, minik oğullarının dünyaya gelmesinden dolayı yaşadıkları sevinci farklı bir şekilde kutlamak istediklerini belirtti. Kalıcı bir faaliyet yapmak istediklerini anlatan Yurtaslan, hem minik oğulları ile birlikte büyümesi, hem de ülke topraklarının ağaçlandırılmasına katkıda bulunulması amacıyla kendilerini ziyaret edenlere çikolata ile birlikte bir de çam fidanı hediye etme kararı aldıklarını açıkladı.

     İki gündür hastanede olduklarını ve yaklaşık 150 kişinin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Yurtaslan, ''Gelen herkese çikolata ikram ediyoruz, giderken de toprakla bütünleştirmeleri için çam fidanı hediye ediyoruz. Ziyaretçiler önce şaşırıyorlar ama sonra memnun oluyorlar. Onlardan tek istediğimiz aldıkları fidanların hayat bulması için dikmeleri ve takibini yapmaları'' diye konuştu.

     Yurtaslan, eve gelen ziyaretçilere de fidan dağıtımını sürdüreceklerini bildirdi.
     Hastane personeli olan Fikret Yurtaslan'ın eşi Canan Yurtaslan da, bebeğiyle birlikte 150 fidanın hayat bulacağını belirtti. Çam fidanı dağıtımı konusunda hastane yönetiminden de izin almak için Başhekim Op. Dr. Mustafa Çelik ile görüştüklerini ve uygulamadan onların da memnun kaldığını aktaran Yurtaslan, hastane yönetiminin de bu uygulamanın yaygınlaştırılması için çalışma yapacağını dile getirdi.
    
     -HER DOĞAN BEBEK İÇİN BİR FİDAN-
    
     Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Çelik de Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, Yurtaslan çiftinin yaptığı uygulamadan memnun kaldıklarını ve bu projeyi daha da genişletme kararı aldıklarını söyledi.

     Çelik, imkanlar ölçüsünde hastanede dünyaya gelen her bebek için bir fidan dağıtacaklarını kaydetti. Bu uygulama için gerekli girişimlere başladıklarını belirten Çelik, Orman Bölge Müdürlüğü'nden fidan temin ederek, bebek dünyaya getiren ailelere vereceklerini kaydetti.

     Çocukla birlikte fidanın da büyümesini istediklerini dile getiren Çelik, ''Çocuklarımız yeşil dostu olarak büyümelerini ve topraklarımız da yeşillik konusunda zenginleşmesini istiyoruz. Bu doğrultuda bu çalışmayı gerçekleştireceğiz'' dedi.