Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde  otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu iller arasında Burdur ve Isparta’da var. Emniyet Genel Müdürlüğü, kış şartlarının ağır geçtiği 54 ilde bugün kış lastiği denetimine başladı. Bugün başlayan denetimler, 20 Aralık'a kadar devam edecek.
 
İl merkezlerinde iki noktada, ilçe merkezlerinde bir noktada iki saat süreyle lastik denetimi yapılacak. Kış lastiği takmayana ilk seferde 77 lira para cezası kesilerek uyarılacak. İkinci seferde yakalanan araca trafikten men cezası verilecek.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, kış mevsimi nedeniyle karayollarında araç kayması sonucu yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek için özel bir denetim programı başlattı. Genel Müdürlük tarafından merkezden takip edilen denetimler, 16-20 Aralık tarihleri arasında 54 ilde yapılacak. Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri il merkezinde en az iki noktada, ilçe merkezlerinde ise en az bir noktada günde 2 saat süre ile Kış Lastiği Denetimi yapacak.
 
İŞTE CEZASI
 
Yapılacak denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-a maddesine göre 77 lira İdari Para Cezası kesilecek. İkinci kez yakalanan araçlar ise trafikten men edilecek.
 
20 ARALIK'TAN SONRA DENETİM YOK MU?
 
Emniyet bürokratları, bunun özel bir denetim programı olduğuna dikkat çekerken, 20 Aralık'tan sonra denetim yapılmayacağı anlamına gelmediğini vurguladılar. Sadece 16-20 Aralık tarihleri arasında yoğun kar yağışı düşünülerek, özel bir denetim programı yapıldığını, yoksa hem 54 il dışında kalanlarda hem de 20 Aralık'tan sonra rutin denetimlerin devam edeceği bilgisini verdiler.