ISPARTA, “ORTAK AKIL PLATFORMU” NU

KURACAĞA BENZİYOR…

 

                                    Zeki TARHAN  Ankara’dan yazıyor

 

 

                         ITSO Başkanı KAÇİKOÇ’un; HABER 32’de yayınlanan “Isparta’nın yerel aktörlerini bir araya getireceği” şeklindeki haberi, kanımca bayramın en önemli haberi idi. Niçin önemliydi bu haber?

                         Anımsayacaksınız, SDÜ’nün değerli siyaset bilimcisi Doç.Dr.Hakan KİRİŞ hocamızın KANAL 32’de, her hafta canlı olarak yayınlanan, yapımcılığını ve sunuculuğunu kendisinin yaptığı “GÜNDEM ISPARTA” programında sürekli işlediği ve de dile getirdiği “ISPARTA’NIN ORTAK AKIL PLATFORMU” galiba kuruluyor…Böylece,Hakan hocamızın da çabaları ve verdiği mücadele boşa gitmemiş, meyve vermeye başlamış demektir. Bir çaba ve uğraşın semere vermesini görmek, ne güzel bir mutluluk olsa gerek.

 

                                                                     ***

                      ORTAK AKIL PLATFORMU sayesinde; Isparta, karşılaştığı tüm darboğazları aşmasını bilecek, özlediği değişim ve dönüşümü gerçekleştirecektir…ITSO’nun bu girişimini, Isparta’nın tüm sağ toplumsal güçleri ile sol toplumsal güçleri desteklemelidir.

                      ISPARTA’NIN YEREL AKTÖRLERİ’ne, tüm sektörlerin paydaşları da katılmalıdır. Burada, paydaşlığın ötesinde etkin bir yerel aktörlüğü de aşan, bölgesel aktör olan BAKA, bütün dikkatleri üzerinde toplayacaktır. Ve bu, kaçınılmazdır. Zaten BAKA, “ARAYIŞ TOPLANTILARI” diyebileceğimiz etkinliklerde de bulunuyordu.

 

                                                                    ***

                      ITSO’nun bayram sonrası düzenleyeceği ve etap etap gerçekleştireceği bu “AÇIK OTURUMLAR” zinciri, Isparta’nın yol haritasını da çizecektir…Bu yol haritasını çizecek olan da; ISPARTA’NIN ORTAK AKLI olacaktır…

                      ORTAK AKIL PLATFORMU’nun finali çok önemli. Bu finalde halk, mutlaka ama mutlaka olmalıdır. Çünkü halksız hiçbir şey olmaz. Diyeceksiniz ki; “…Ee, bunlar halkın temsilcileri değil mi?” Olaya böyle bir söylemle yaklaşırsak, hem popülizmin içinde bocalar, hem de demogoji’nin orta göbeğinde dans ederiz!..

                      Finalde bir manifesto yayınlanmalıdır. Bu Manifesto; bütün Isparta’lıların akıl defteri olacaktır. Merkezi Otoriteye bu akıl defteri ile gidilmelidir.

                     …Ve ISPARTA YOL AYRIMINDA, ARAYIŞINI SÜRDÜRÜYOR…

 

                                                          -------------- 0 -----------