Isparta'nın Aksu ilçesinde geç Roma ve Bizans döneminde sığınak ve gizli ibadet yeri olarak kullanılan 765 metre uzunluğundaki Zindan Mağarası, sarkıtları, dikitleri ve sığ mağara gölcüklerinde oluşan mağara incileriyle ilgi çekiyor.

     Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, mağaranın Geç Roma ve Bizans döneminde sığınak ve gizli ibadet yeri olarak kullanıldığını belirtti. Mağara içindeki yarasaların ziyaretçileri zaman zaman korkuttuğunu ancak ilgi çektiğini ifade eden Kılıç, mağaranın ilk 300 metresinin aydınlatılarak, güzelliklerinin gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

     Mağara içinde minyatür kanyonlar bulunduğunu söyleyen Kılıç, mağara sonunda ''Hamam'' diye isimlendirilen kısımda tabanda mozaik biçimli kalsit kristallerinin en özgün şekiller olduğunu aktardı.

     Yapılan analizler sonucu, mağara içinde akan suyun Zindan Mağarası yakınındaki Başpınar suyuna özdeş, kalsiyum ve magnezyum değerleri bakımından yüksek ve cildi güzelleştirici etkisi olduğunun da belirlendiğini anlatan Kılınç, ''Mağara girişinde siyah, beyaz ve kırmızı taştan yapılmış Eurymedon (Köprü Çayı Tanrısı) başı, iki yanında yunus motifi, altta ve üstte kanatlı uçan erkek motifleri olan mozaik bulunmakta'' dedi.

     Kılıç, bu güzelliğin herkes tarafından görülmesi gerektiğini ifade ederek, yerli ve yabancı turistleri Zindan Mağarası'na davet etti.