1-Eğirdir

eğirdir

Eğirdir, dağların çevrelediği alanda yeşillikler içinde küçük bir tatil yöresidir.Ispartadan 25 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Eğirdir gölü Türkiyenin 4. Büyük gölüdür. Ispartaya yolunuz düşerse görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Akpınar veya Babakeyf seyir teraslarında  gözleme yiyip yeşilada da bisiklet sürebilirsiniz. Gölden tutulan taze balıklardan tadabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında hizmet veren plajlarda bulunmaktadır.

      2-Kovada

SONY DSC

Eğirdire 24 km uzaklıkta olan Kovada gölü şehrin gürültüsünden uzak bir huzur yeri. Gölün etrafındaki zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğinden dolayı milli park ilan edilmiştir. Sakin bir dinlenme yeri arıyorsanız Kovadayı tercih etmelisiniz.

      3-Davraz Kayak Merkezi

dvrz

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Davraz kayak merkezi Isparta merkeze 25 km uzaklıktadır. Kar seviyesi Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Davraz dağı konum olarak eğirdire çok yakın olduğundan , kayak yaparken göl manzarasını seyretme imkanı bulabilirsiniz. Antalyaya 150 km uzaklıkta olması turistlerin günübirlik turlar yapmasını sağlamakta. Eğer kış aylarında Ispartaya yolunuz düşerse mutlaka Davrazda kayak yapıp sucuk ekmek yemelisiniz!

      4-Ayazmana

ayazmana

Isparta merkezde bulunan Ayazmana mesireliği genellikle hafta sonları piknik için tercih edilen yerlerden. Belediye otobüsleriyle ulaşım sağlanabilirken yürüyüşte tercih edilebilir. Mesireliğin üstlerine doğru çıktıkça ısparta manzarası netleşiyor ve zirveye ulaştığınızda Isparta ayaklarınızın altında kalıyor. Bu yeşil mesirelik piknik için iyi bir tercih olabilir.

      5-Gökçay

gökçay

Hafta sonları için tercih edilen bir başka mesire alanıda Gökçay. Dağ yamacına kurulmuş mesireliğe belediye otobüsleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Alanın girişinde uzun bir kule şeklinde halı ve kilim müzesi yer alıyor.Yolu devam ettiğinizde Türk devlet büyüklerinin heykellerinden oluşan bir yol sizi yöresel müzeye götürüyor. Sonrasında dağa doğru uzanan yeşillik alanda gözleme çadırları , at çiftlikleri , küçük lunapark , süs havuzları ve tarihi yapılı düğün salonları yer alıyor. Gökçay Ispartaya giden herkesin uğradığı bir mekan.

      6-Yazılı Kanyon

yazılı kanyon

Ispartanın Sütçüler ilçesi yakınlarında bulunan yazılı kanyon şehrin gizli cennetlerinden birisi. Bozulmamış doğasıyla harika doğa yürüyüşleri yapılabilecek güzel bir yer. Fırsat bulursanız görmeden dönmeyin.

      7-Barla

barla

Ülkemizdeki inanç turizminin önemli duraklarından birisi olan Barla Eğirdire bağlı bir kasaba. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla tercih edilebilecek yerlerden birisi.

      8-Gölcük Milli Parkı ve Milas Mesireliği

gölcük

Isparta merkeze en yakın göllerden birisi Gölcük. Şehrin dışına çıkar çıkmaz yeşillikler içinde Milas Mesireliği sizi karşılıyor. Mesireliğin biraz ilerisinde de Gölcük Milli Parkı bulunuyor. Piknik ve doğa yürüyüşleri için tercih edilebilecek bir yer. Bir tavsiye; Kış aylarında gidecek olursanız bölgede yaşayan fazla sayıda köpek için yanınıza fazladan yiyecek almalısınız 

      9-İyaşPark Avm

iyaş

Şehir otobüs terminalinin hemen yanında bulunan İyaşPark avm Ispartalıların ve özellikle öğrencilerin uğrak mekanlarından.

      10-Kafeler Caddesi

kafeler

Her şehirde öğrencilerin daha yoğun takıldığı , nispeten canlı caddeler bulunur. Ispartada öğrencilerin yoğun takıldığı bölge kafeler caddesi olarak adlandırılıyor. Çok geniş bir alan değil ama karşılıklı kafelerin yer aldığı şehir merkezinde bulunan bir nokta.

Not:Isparta denilince akla ilk gelen şey tabiki de gül fakat Ispartada gezerken tahmin ettiğiniz gibi gül bahçeleriyle karşılaşmayacaksınız. Gül tarlaları merkezden uzak belirli yerlerde bulunuyor ve ilkbahar mevsiminden sonra gül mevsimi bitiyor. Isparta ziyaretinizi tamamlarken şehirde birçok noktada görebileceğiniz gül ürünleri mağazalarından gül lokumu ve gül suyu almayı unutmayın! İyi eğlenceler.

Davraz Kayak Merkezi

 Şehir Merkezinden Davraz Dağı  Şehir Merkezinden Davraz Dağı
 Davrazın dorukları ve aşağıda kızakla kayan çocuklar  Davrazın dorukları    
 Başında yazması şalvarıyla kayağa hazırlanan köylü kızlar      
 Kayak Merkezinin tepesinden Eğirdir Gölünün görünümü  Yeni başlayanlar için Yeşil Pist  İyi bilenler için Kırmızı Pist  
 Kardan heykeller  Kardan heykeller  Kardan heykeller  Kardan heykeller

Davraz Kayak Merkezi 2637 m. doruk yüksekliği, doğal dokunun yumuşaklığı, ve mükemmel kar kalitesi ile yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonellere ise gönüllerince kayabilecekleri 4 km.ye ulaşan benzersiz parkurlar sunmaktadır.

Saatte 1000 kişi taşıyabilen, 1670 m.den başlayıp 1958 m.ye, 1211 m. uzunlukta çıkaran telesiyej ile doyumsuz Eğirdir Gölü görüntüsünü izleyebilirsiniz.  8 dakikada ulaşılan dağ evi kafeteryasında dinlendikten sonra, Kuzey disiplini, Alp disiplini, Tur kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik gözlemcilik ya da Trekking etkinliklerinden dilediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kayak merkezi Isparta il merkezine 26 km., Eğirdir ilçesine 30 km. dir. Kayak merkezinde bulunan konaklama tesislerinin yanı sıra il merkezinde ve Eğirdir ilçesinde bulunan 600 yatak kapasiteli otellerden yararlanılabilir.



   
Gölcük Krater Gölü Milli Parkı

 Gölcük Isparta  Gölcük Isparta  Gölcük Isparta  Gölcük Isparta  Gölcük Isparta
Isparta'ya 12 km uzaklıkta, sönmüş yanardağ kraterinde bulunmaktadır. Gölün büyüklüğü yaklaşık 3000 m2 dir. Çevresi ağaçlarla kaplı göl sahili, piknik, trekking, jogging ve benzer etkinlikler için elverişlidir. Göle yakın bir restoran hizmet vermektedir.

   

 
Milas Piknik ve Mesire Yeri

 Milas Isparta  Milas Isparta  Milas Isparta
 Milas Isparta  Milas Isparta  Milas Isparta

Isparta'ya 11 km. uzaklıkta Gölcüğün eteklerinde, yemyeşil ağaçları ve akan suyuyla yeşil alanlarında gerginliğinizi atabileceğiniz ve yüksek oranda oksijen alabileceğiniz dinlenme ve piknik alanı.



Ayazma Mesireliği

 Ayazma Mesireliği  Ayazma Mesireliği  Ayazma Mesireliği 

Isparta şehir merkezinde Halıkent Mahallesi'nin yanı başında dağın eteklerindedir. Buz gibi akan suyu, yeşil alanları, yüzyıllık kestane ağaçları ve havuzlarıyla piknik için ideal bir alan.



Gökçay

 Gökçay Isparta  Gökçay Isparta
 Türk Tarih Yolu  Türk Tarih Yolu  Otağ Çadırı  Otağ Çadırı 
 Gökçay Isparta  Gökçay Isparta  Gökçay Isparta  Gökçay Isparta 
 Gökçay Isparta  Gökçay Isparta  Gökçay Isparta  Gökçay Amfi Tiyatro

Isparta şehir merkezinde Huzur Evinin karşısındadır. Tarihe yön vermiş Türk büyüklerinin, bilim adamları ve halk ozanlarının yer aldığı Türk Tarih Yolu, otağ çadırı, yörük çadırları, köşkleri, yeşil alanları, havuzları, sandal gezisi yapılabilen göleti ile gezip, yeşil alanlarında piknik yapabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir yer.



Çayboyu

 Çayboyu Isparta  Çayboyu Isparta  Çayboyu Isparta 
 Çayboyu Isparta  Çayboyu Anıt Çınar  Çayboyu Anıt Çınarın İçi  Çayboyu Isparta

Isparta şehir merkezindedir. Cumhuriyet'in ilk yıllarının en gözde caddesidir. Isparta Belediye Başkanı Sn. Yusuf Ziya GÜNAYDIN tarafından yeniden düzenlenmiş ve kullanıma sunulmuştur. Bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çay içerisine inerek suda yürüyebileceğiniz alanları, içi boş göğe yükselen anıt çınar ağacı ve oturabileceğiniz kafeleri ile gerginliğinizi atacağınız bir yer.




SÜTÇÜLER

Yazılı Kanyon - Çandır

Sütçüler'e 10 km uzaklıktaki Çandır'da bulunan Yazılı Kanyon, herkesin rahatlıkla ve keyifle yürüyeceği, yürüdükçe sevilen, köprülerle kesilen bir doğal oluşum. Kanyon'un derinliği 100 ile 400 m arasında değişiyor. Ülkemizdeki en güzel yürüyüş parkurlarından birinin bulunduğu bir Tabiat Parkı aynı zamanda. Bu yolda kızılağaçların, saçlı meşelerin, deli zeytinlerin, defnelerin, mersinlerin yanı sıra ilerlerken, aşağıda akan Göksu size eşlik ediyor. Karşılaşacağınız kaya yazıtı, kanyona da adını veriyor. Yol yapımı sırasında bir bölümü tahrip olmuş ama, üzerindeki şiirde köle olarak doğup ünlü bir filozof olarak ölen Epiktetos'tan söz ediliyor ve şöyle başlıyor: " Ey yolcu, yol hazırlığını yap ve koyul yola; şunu bilerek: Yalnızca benliğinde özgür olan kişidir özgür insan / Kendi doğasındadır özgürlüğün ölçüsü, / Ve kararında içtense, / Yüreğindeyse dürüstlüğü, işte bunlar asil yapar kişiyi / Ve bunlarla yücelir insan, hatalarla değil."

Beklenmedik biçimde, bir hayat felsefesi olarak karşınıza çıkan bu dizeleri okuduktan sonra kırk beş dakikalık bir yürüyüşün ardından yemyeşil bir açıklığa varıyorsunuz. İsteyen kayaların içinde oluşan havuzların buz gibi sularına kendini bırakıyor, isteyen çimenlerin kokusuyla uyuyor, isteyen de yüzyılları devirdiği halde hala ayakta duran anıt çınarların görkemli dallarına tırmanıyor. 

Çadır kuran grupları sık sık ağırlayan 600 hektarlık bu Tabiat Parkı, antik çağın efsanevi Kral Yolu'nun geçtiği yerlerden biri. St. Paul'un Perge'den Psidia Antiokheia'sına giderken buradan geçişi de, kanyonu Hıristiyanlarca dinsel değeri olan bir yere dönüştürüyor. 

Kanyon girişindeki alabalık lokantaları yemek için iyi bir seçenek. Hele taze bir salatanın yanında fırında pişen kaşarlı alabalığın tadına doyum olmuyor.




SÜTÇÜLER

Tota Yaylası Ve İçmeleri

 Tota Yaylası ve İçmeleri  Tota Yaylası ve İçmeleri  Tota Yaylası ve İçmeleri

Isparta Sütçüler ilçesi, Kasımlar yolu üzerinde, orman içindedir. Ağustosun yakıcı sıcağında akan suda elinizi bir dakikadan fazla tutamazsınız. Soğuk suyun karpuzları çatlattığı söylenmektedir. Bol oksijeni ve sessizliğiyle huzur bulacağınız bir dinlenme yeridir. Çıkan suyun mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelmesi nedeniyle yaz aylarında gelenlerce çadır kurulmaktadır. Yakın köylerden gereksinimler sağlanabilir.

Eğirdir Yeşilada

Eğirdir’in en güzel turizm bölgesidir. Eğirdir Merkezine 1 km.lik bir yolla bağlanmıştır. Yerli ve yabancı turistlere hizmet veren adada ev pansiyonculuğu gelişmiştir. Balık lokantaları da Yeşilada’ya ayrı bir renk katmaktadır.

Doğal güzelliği yanında tarihi zenginlikleri de bulunan ada, yerli yabancı ziyaretçileri konuk etmektedir.

Can Ada 

Eğirdir ile Yeşilada arasında yer alan, sadece piknik alanı olarak kullanılan 7 dönümlük bir adacıktır. 

Atatürk’ün Eğirdir’i ziyareti sırasında Can Ada, 01 Şubat 1933 tarihli Belediye Encümen Kararıyla 22 Eğirdir Rehberi Eğirdir Rehberi 23 Atatürk’e hediye edilmiş, daha sonra Atatürk’ün mirasçılarına ve onlardan da Eğirdir Belediyesi’ne geçmiştir.

Can Ada, çadır ve karavan turizmine güzel bir mekan teşkil eder. Piknik alanı olması ve doğal bir güzelliğe sahip olması münasebetiyle çevre halkının en çok ilgi gösterdiği yerlerden biridir. 

Altınkum Plajı

Merkezden 3 km uzaklıkta tren istasyonunun altında bulunan plaj, yerinin koy olması nedeniyle ince kumludur. Göl burada sakindir ve yüzmeye en elverişli yeridir. Kıyıdan 200 m uzaklaşıldığı halde boyu geçmeyen sığlığıyla güvenli bir plajdır. Soyunma kabinleri, duşu, gazinoları, büfeleri, elektriği, telefonu ve 50 çadırlık kamping alanı ile kapalı kum banyosu havuzları mevcuttur. İlk yardımın yapılacağı sağlık kabini vardır. Alt yapı ve çevre düzenlemeleri sonucunda “Mavi Bayrak” ile ödüllendirilmiştir.




Kızıldağ Milli Parkı

Isparta'nın Şarkîkaraağaç ve Yenişar Bademli ilçelerinin sınırları içerisinde yer alır. Millî park sahası içerisinde konaklama ve piknik yapma amaçlı hazırlanmış yerler mevcuttur. Burada otelde değil çadırlarda, ahşap evlerde kalınır.