20 yıldır Isparta’nın kanayan yarası haline gelen, gerek Isparta halkını rahatsız eden ve gerekse de mal sahiplerini rahatsız eden ve birçok zarara neden olan ITKM inşaatını çözmek Ak Parti’li kadrolara nasip olmuştur. 11.11.2019 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında MHP ve İYİ parti meclis üyelerinin hayır oylarına karşılık Ak Parti nin cesur ve hizmet aşığı üyelerince EVET oyu ile kabul edilmiştir. Müteahhit şirketin kayyum’a devir edilmesi ile birlikte 10 yıldır ilerleme kaydedilemeyen inşaatı 2 dönemdir yöneten MHP belediyesi adeta bitirmemek için mücadele etmiş hatta çözüm kapılarını tamamen kapatmış, kayyum ile asla temasa geçmemiş ve sanki bilerek isteyerek Isparta’ya zarar vermeye yemin etmişçesine sürüncemede bırakmıştır.

Her defasında ITKM bitirilecek deyip konuşurken mangalda kül bırakmayanlar bugün niyetlerinin ne olduğunu ortaya koymuşlardır. Siyasi irade ve dirayet vaad vermekle değil, ancak vaatleri yerine getirmekle olur. Aynı şekilde 2019 mart seçimlerinde seçim çalışmalarında insanlara aynı sözü veren İYİ parti de sözde sözleşme şartlarını bahane ederek MHP ile işbirliği yapmış ve HAYIR oyu kullanmışlardır.

15 yıl önce Ak parti kadroları geçmiş dönemin hatalarını bertaraf etmek için elini taşın altına koyarak her türlü riski alan Ak parti Belediye meclis üyeleri tarihi tekerrür ettirerek bu projeyi hayata geçirerek Ak Parti farkını ortaya koyacaktır.

Isparta için tarihi bir öneme sahip ITKM inşaatının tamamlanması için yüreklerini ortaya koyan Ak Parti kadrolarına sonsuz teşekkürler. Tarih bu insanları altın harflerle yazacak. Ancak hem verdikleri sözleri tutmayanlar, hem de bu yeri geldiğinde ayrıymış gibi davranan MHP ile İYİ parti meclis üyelerini de asla unutmayacaktır. Şimdi bütün meclis üyelerine şunu söylüyorum “bu millet yaptıklarınızı asla unutmayacaktır.”

ITKM sorunu hem Isparta halkı için sembol bir sorun olmuş hem de ITKM inşaatı çevresindeki esnaf için bitmeyecek bir ağrı haline dönüşmüştür. Bu sözleşmenin yapılmasından itibaren artık çok kısa bir süre içerisinde inşaatın tamamlanması ve Ispartalıya hizmet eder hale gelmesi gerekmektedir. Bu iş yapılıyorken geçen 20 sene de kaybettiklerimize bakarak artık buna göre hareket edilmesi ve kar ve zarardan daha çok işin tamamlanması düşünülmelidir.

ITKM inşaatının yapılması hem atıl durumda olan Isparta ekonomisinin bir an evvel toparlanmasına, buradaki esnafın işlerinin açılmasına ve Isparta halkının vicdanının rahatlamasına sebep olacaktır.

Şimdi bu hayır oyu veren meclis üyelerine son sözüm, "Çatla monaliza, İnşaat bitecek."