Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Kadın ve Adalet zirvesi açılışında, yine CHP, MHP ve paralel medyanın günlerce üzerinde konuşacağı nur topu gibi bir konu attı ortaya. Bazen ben de bu süper üçlü oyalansın diye özellikle bazı konuları bile bile, pat diye yem olarak ortaya attığını düşünmüyor değilim.
         Öyle zekice cümleler kuruyor ki çoğu slogana dönüşüyor. Şimdi de “Kadınla erkeği eşit konuma getiremezsiniz. O fıtrata terstir…” dedi. Bu sözler onu sevmeyenlerin dilinde şarkı gibi söylenir oldu.
          Şimdi kadınların fıtratında, hatta CHP, MHP ve paralel yapının dilediği kadın fıtratında neler var, sıralamaya çalışalım:
  1. Kadınların fıtratında illaki eşit olmak vardır. Kadınlar erkeklerin yaptığı her işi yapmak, gittiği her yere gitmek ister. İsrail’deki gibi neden askerlik yapamasın kadınlar? Kadınların askere gitmek, yerlerde sürünerek eğitim almak fıtratında var.
 
  1. Kadınlar neden erkekler gibi maden ocaklarında, inşaatlarda çalışmasın. Kamyon şoförü, kepçe kullanıcısı neden hep erkek? Kadınların sesi mi güzel değildir ki inşaat amelesi hep erkekten seçilir? Kadınlar neden hamallık yapamasın? Misal, 5. Kata buzdolabı taşımak kadınların fıtratında var.
 
 
  1. Kadınlara doğum ve bebek izni bu hükümet döneminde fazlalaştırıldı ki sebebi de kadınları iş hayatından daha uzun süre uzak tutmak. Neden bebeğine anne bakmak zorunda? Baba baksın doyursun. Kadınların fıtratında bebeğine bakmamak var.
 
  1. En basit ürünlerin reklamında bile boy göstermek, kullanılmak, sömürülmek kadınların fıtratında var.
 
 
  1. Başörtülü bayanların okumak, çalışmak için zorla açması, açmıyorsa evde oturması fıtratında var. Merve Kavakçı’nın başörtülü olduğu için meclisten atılması da fıtratında vardı.
 
  1. Kürt bayanların insan yerine konulmaması, Dersimli Alevi bayanların yakılması, öksüz bırakılması ya da devşirme olarak başka ailelere verilmesi fıtratlarında vardı.
 
 
  1. Kadınların fıtratında “füruat” fetvasıyla baş açmak var.  Pensilvanya sarayında oturan ABD, İsrail yanlılarının ekmeğine yağ sürmek için mantılar açmak, milletten zorla burs, abone toplamak, kapı kapı CHP’ye oy istemek kadınların fıtratında var. Kadınların fıtratında hizmet bahanesiyle evden kaçan kocaların yüzünü kırk yılda bir görmek var.
 
  1. Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun yaptığı gibi eşlerden değer görmek, elinden tutulup bütün memleketin sorunlarıyla eşiyle kol kola, birlikte hemhal olmak kadınların fıtratında yok. Madem başlarını örtecekler evde temizlik yapmak, sosyal hayattan izole olmak, siyasetten tamamen uzak kalmak var fıtratlarında. Başkanlık sarayında, köşkte başörtülü olmak, kadınların fıtratında yok.
 
 
     Fıtratı, fıtratımızı elbette biz yaratılanlardan daha iyi yaratıcımız bilir. Allah-u Teala üstünlüğün kadın erkek, siyah beyaz, zengin fakirde değil takvada olduğunu defaatle bildirmektedir:
     “Erkek veya kadın, kim mümin olur da güzel amellerden işlerse, işte onlar cennete girerler. Zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.” (Nisa,124)