Kapısız Belediye,

 

Halk her daim, kendisini yönetenlere rahat ulaşmak, kendisinin yönetildiği yere rahat girip çıkmak ister, buraya kadar tamam. Ancak ne var ki, haberi okuyunca, şaşırmadım dersem yalan olur.

 

Belediye binası kapısız olmaz. Yapılan şov amaçlıysa, ona diyecek bir şeyim yok. Sayın Atabey Belediye Başkanımız, Halkla arasında köprü kurmak istemiş sanırım, ancak görünen kapıları değil, bence görünmeyen gönül kapılarını açmanız yeterli olurdu.

 

Önemli olan gönül kapılarının açık olmasıdır. Bunun kar’ı var, kışı var, rüzgarı var, fırtınası var, kedisi var, köpeği var, var oğlu var. Sayın Başkanım iyi niyetinizden en ufak şüphemiz yok, fakat kapı sökmek pek uygun olmamış. Amaç, sembolik olarak, halka mesaj vermekse buna da diyecek bir şeyim yok.

 

            Ben bunun sembolik olarak, yapıldığını ve burası sizin imajının verilmeye çalışıldığını düşünüyorum.Ancak bunu kapıları sökmeden de yapabilirsiniz. Atabey küçük yer, siz bu duygularınızda samimi iseniz halk bunu çok kısa bir sürede rahatlıkla anlar.

 

            Atabey Belediye Başkanı Sayın Ali Bal’ın projelerini okumuştum. Bu projeler, ilki prefabrik ev fabrikası, ikinci proje pazarlama şirketi kurulması üçüncü projede hayvancılığın hak ettiği yere gelmesi için gereken yatırımların yapılması şeklinde sıralanmış. Bunları duymak beni inanın sevindirdi. Bir ilçe için bu projeler ciddi projelerdir, umarım muvaffak olurlar.

 

            Uzun vadede Atabey ve İslamköy birleşmeli ve daha güçlü bir ilçe haline gelmelidir. Mesafe olarak bakarsak nerdeyse yürüme mesafesinde, bir birine bu kadar yakın bir yerleşim birimi birleşmeli ve daha da büyümelidir. Atabey ve İslamköy arasındaki Gülbirlik ve Huzurevi arasındaki toprak yol asfaltlanmalı ve Atabey ile İslamköy güçlerini birleştirmelidir.

 

            Sayın Ali Bal’a yeni görevinde başarılar diler, yürek kapılarının her daim açık kalmasını temenni ederim.

 

            Sağlıcakla kalın.