GÖZÜNÜ SEVDİĞİM SEÇİMLERİ,

Ben bu seçimlere bayılıyorum. Seçimler sayesinde vatandaş adam yerine konuluyor, esnafın kapısı çalınıyor, ziyaretler sıklaşıyor, hal hatır soruluyor, sorunlar dinleniyor.  Keşke bu işin mali yükü olmasa da seçimler daha sık aralıklarla yapılsa.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın yaptığı ve yapamadığı hizmetlerle artık belediye başkanlığına veda edeceğe benziyor. Şuan ki görünen tablo, seçimlerden önce  Gök Kubbeyi ayağa kaldırmadığı sürece işi zor görünüyor.

Önceki seçimlerde Ak Parti Sn. Hasan Balaman’da ısrar etmekle,  Belediye Başkanlığını MHP adayı Sn. Yusuf Günaydın’a hediye etmişti.  MHP teşkilatı,  daha güçlü yıpranmamış bir adayla ortaya çıkmadığı sürece, Belediye başkanlığını  kaybetmesi kesin gibi görünüyor.

CHP’ye gelince Isparta’da Belediye Başkanlığını  kazanabilmesi biraz hayal gibi görünüyor. Güç odakları destekli,  İyi bir aday çıkarması ve iyi çalışma ile belki bir ihtimal diyorum.

Verilen beyanatlardan anlaşılacağı üzere, AK partide önceki  seçimden ders çıkarmış gibi görünüyor. Ama Ak parti maalesef genel merkez odaklı çalıştığı için ne yapacağı pek belli olmaz. Çıkaracağı aday önemli olmakla birlikte, hükümet partisi olmakla seçimi kazanma ihtimali yüksek görünüyor.

Isparta’nın partiler arası çatışmalardan uzak, siyasi kimliğini iyi kullanmakla birlikte, her kesime kapısı açık bir başkana ihtiyacı var.

Geçtiğimiz dönemlerde güzel bir örneğini sergileyen Ticaret Odası Başkanı Sn. Şükrü Başdeğirmen,  bu konuda güzel bir örnek. Bu vesile ile kendisini tekrar kutluyorum.  Zor olanı başardı ve her kesimle kucaklaştı.  Sn. Başdeğirmen’in sergilediği,  birleştirici ve bütünleştirici yapısı Isparta halkının özlediği ve ihtiyacı olan bir tablo.  

Isparta ekonomisinin değişime ve gelişime ihtiyacı var. Bu da Belediye Başkanı, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Meslek Odaları, Baka ve  diğer sivil toplum örgütlerinin birlikte omuz omuza aynı çatı altında mesai harcaması ile mümkün.

Dünya değişiyor, rekabet kademeli olarak her kesime yayılıyor. Ülkemiz dünya ülkeleri ile rekabet etme mücadelesi verirken, illerde kendi aralarında gelişmişlik adına rekabet içine giriyor.

Hızlı koşan, akılcı adımlar atıp geleceği iyi gören liderler ipi göğüslüyor. Yıllarca Denizli örneği verip durduk. Bu gidişle Denizli örneği bize çok uzak kalıp, Burdur örneğini  vermeye başlayacağız gibi görünüyor.

Değişim ve gelişmişlik trendini iyi yakalayan Burdur siyasetçileri,  açık ara fark açıyorlar gibi geliyor. Havanda su dövme devri artık gerilerde kaldı. Akılcı ve doğru adımlar atanlar,  gelecek hayallerini şimdiden zenginleştirip,  fark yaratmaya başladılar bile.

Gelecek  projeleri olan ve bu projelerinin sonuna kadar arkasında duran siyasetçilere ihtiyacımız var. Isparta’nın gelişime ve değişime ihtiyacı var. Isparta ekonomisinin canlanmaya ihtiyacı var.

Hangi siyasi partinin lideri seçilirse seçilsin,  tek arzumuz,  her kesimle barışık, siyasi hedef gözetmeyen,  Isparta aşkı ile yanan bir  lider olması yönünde.

Kazanan Isparta olsun.

Sağlıcakla kalın.