13.02.2019 tarihinde Haber Türk Kanalında Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu proğrama yorumcu olarak katılan Fikri Sağlar’a reddiyelerim.

Anılan proğramda CHP’li Fikri Sağlar sorulan sorular karşısında cevapsız kalınca AKP TERÖRİSTTİR sözünü kullanmıştır. Bu hadsiz ve maksadını aşan konuşmayı reddediyorum.

Proğram genelinde agrasif bir tavır sergileyen ve CHP’nin HDP ile olan yakınlaşmasından kaynaklanan proğram akışında CHP yöneticilerinin terör örgütlerini, kendi memleketini savunan bir takım gruplar olarak kabul etmesi konuşuluyorken CHP yöneticilerinin terör örgütlerine yakın bir tavır sergilemesini sorgulayan diğer yorumculara cevap verememiş ve haddini aşarak "AKP terörist" demiştir. Daha sonra diğer yorumcuların baskısı üzerine viraj almaya çalışsa da artık suç işlenmiştir. Ayrıca özür de dilememiştir. İnsan karşısındakini kendi gibi bilir sözünden yola çıkarak CHP ile HDP yakınlaşması açıkça güvenlik sorununu tekrar gündeme getirmektedir. Bu kullandığı suçlayıcı ifadeler kabul edilemez ve cezayı gerektirir. Bunu Türk yargısına bırakıyorum.

Öncelikle Fikri Sağlar, Milletvekilliği yapmışsın, bakanlık yapmışsın ama ne kanundan haberin var, ne de tüzükten haberin var. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kısa adı AK PARTİ’dir. Bunu sana hatırlatmak isterim.

Ayrıca 2002 yılından bu güne kadar halkın teveccühünü kazanmış ve demokratik seçimlerle ülke idaresini üstlenmiş  bir partiye terörist diyemezsin. Sen bunu Ak Parti’ye gönül vermiş, oy vermiş insanların tamamına söylemiş olursun. Ak Parti’den ve Türk Halkından özür dilemelisin.  

Proğramda sorulmuş olan soruların tamamına cevap veremediğin gibi sürekli yapılan yanlışlar hatırlatılması üzerine konudan konuya atlayarak ve  sorulara soru ile karşılık vermeniz de bir suçluluk psikolojisinin göstergesidir.  

Biz hiçbir partiyi terörist sözüyle itham etmedik. HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini, sırtını PKK’ya, YPG’ye dayamaması gerektiğini söyledik. Talimatlarını Kandil’den almaması gerektiğini söyledik. Bunlar hiçbir zaman kürt kökenli vatandaşlarımızın sözcüsü olamaz ve değildir. Onun için şuan PKK ile arasına mesafe koyamayan  ve PKK’yı savunan yöneticilere sahip bir parti ile Atatürk’ün kurduğu  partiyi bu tür ilişkilerle yıpratmayın. Bu partinin legal olması hukuken kapatılmamış olması ve seçimlere katılabiliyor olması mazeret değildir. Bu tür savunmalar HDP’yi sütten çıkmış ak kaşık yapmaz.  

Onun için her zaman söylediğim gibi herkes bu seçim arefesinde söylediklerine dikkat etmesi gerekir. Belli bir kitlenin oyunu almak için bu tür hareketler herkese zarar verir. Toplumda derin yaralar açar. Bu tür suçlayıcı ifadeleri Ak Parti’ye gönül vermiş biri olarak kabul etmediğimi ve derhal bu toplumdan ve bakanlık yapmış olmanız hasabiyle kendi vicdanınınzdan özür dilemeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.