Kılıçdaroğlu Dersim’lilere de “af” istiyor mu?

 Kılıçdaroğlu ülkenin gündemine bomba gibi düşen bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamanın yerinin Batman olması ve Af konusunu  KCK’dan tutuklamaları eleştirirken kullanması gerçekten düşündürücü.

Kılıçdaroğlu kimilerine göre karaoğlanın geri gelişi. Kimilerine göre sol’un yeni umudu. Kimilerine göre ise şaibelerin adamı.

Kılıçdaroğluna nereden bakarsanız bakın, Onur Öymen’in Dersim’le ilgili kürsüden zikrettiği cümlelerin doğrudan muhatabıdır. Dersim acısını yaşamış olanlarla hem ünsiyet hem de akrabalık bağı olan, bunun yanında bu acıları yaşayanların, yaşadıklarını duyarak büyüyen birisidir. Onur Öymen’in cümlelerine karşın “Gandi” gibi bir duruş sergileyeceğini düşünenlerin aksine, Statükonun emrini yerine getirmekten, bildiklerini bilmiyormuş gibi yapmaktan geri durmamıştır.

Aynı Kılıçdaroğlu S.D.Ü.’de Demokrasinin faziletlerinden bahsederken, Batman’da Hukuk Devletinin yapması gerekenlere vurgu arasında af’dan dem vururken, Balyoz Darbe Planına değinmemesi gerçekten ilginç bir durum.

  Kılıçdaroğlu’nun şiraziyi kaybetmiş düzeydeki söylem yalpalamalarına bir son vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülke Anayasal düzenlemelerle ilgili tartışmalara kilitlenmişken ortaya attığı konuyu, kendi grup başkanının bile sahiplenmemesi, "ortaya karışık" misali yuvarlak ifadeler kullanarak barıştan bahsetmesi gülünç bir manzara ortaya çıkardı.

Kendisine bir teklifimiz var. Sayın Kılıçdaroğlu anayasa tartışmaları ile milletin kafası karışık durumdayken “milletin anayasa yapabileceğine dair” bir manifesto yayınlamaya  cesaret edebilir mi?

Kendi partisinin “millete rağmen millet için” düsturunun dışına çıkarak "af geyiklerini" bir kenara bırakarak  parlamentoda “kimse topu taça atmasın, oturup anayasayı hazırlayıp milletin önüne getireceğiz” diyebilir mi?

Bahsettiğim çıkış, belki Dersim konusundaki hatasını  affettirebilir. Kimbilir belki o zaman Dersim'liler Kılıçdaroğlu'nu hemşehriliğe geri alırlar.