SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu açılış için başta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olmak üzere Ankara ve Isparta’da gerekli bütün davetleri yaptı, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekillerine de açılış için davet yapıldı.
 
Davete katılma ve katılmamada iki önemli isim dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılışa katılarak ilk dersi verdi. Bugüne kadar ilk dersi veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise ilk kez katılmadı.
 
İşte burada durmak istiyorum. Gönlümüz Sayın Demirel'in de bu törende olmasını isterdi. 2011 yılı mezuniyet törenine katılmayan Demirel, açılış törenine de katılmadı. Mezuniyet töreni için sağlık durumu sebep gösterilmişti. Bu kez ortaya sebep konulmadı, sadece programı olduğu belirtildi.
Burada mezuniyet töreninde de, açılış töreninde Sayın Demirel'e yanlış bilgi verenler utanmalı. Demirel'in mezuniyet törenine katılmama nedeninin sağlık sorunları olmadığını, kendisine verilen yanlış siyasi bilgiler nedeniyle katılmadığını okurlarımız hatırlarsa yazmıştım. Açılış töreni haklılığımızı ortaya koydu.
 
Sayın Demirel'in Isparta için yeri ve hizmetleri ayrıdır. Kendi ismini taşıyan üniversitenin açılış ve mezuniyet törenlerine olağanüstü durumlar dışında katılması gerekmektedir.
 
Hiç gerek yokken, bir anda SDÜ'yü siyaset içinde sokmak isteyenlere, Demirel'e yanlış bilgi iletenlere sormak istiyorum:"Ne geçti elinize? Isparta bu işte ne kazandı? Açılış törenine katılan veya katılmayan kim ne kazandı? Ne kaybetti?
 
Sayın Demirel'in siyasi bir beklentisi yok. Uzun yıllar bu ülkeye hizmet etti. Peki sizler neden böyle bir yol izlediniz?"
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bu konuya o kadar güzel cevap verdi ki, sizler bile şaşırmışsınızdır. Ne olurdu açılış törenine Sayın Demirel ile Sayın Arınç beraber katılsalardı. Hem Isparta, hem ülkemiz için iyi olmaz mıydı?
 
Mutlaka iyi olurdu ama o arkadaşların işlerine gelmezdi. İşte bu kafa, yani:"Benden olmayana prim vermeyelim" anlayışı bu ülkeye ve ilimize zarar veriyor.
 
Rektör hoca görevini yaptı. Davetlerini yaptı, ev sahipliğini eksiksiz yerine getirdi. Açılışlar yapıldı, konuşmalar yapıldı ve Arınç'tan 10 milyon liralık kaynak sözü alındı. Kötü mü oldu?
 
Sayın Süleyman Demirel'in mezuniyet törenine katılarak, söylentilere son vermesi gerekir.
 
Açılış töreni ile ilgili olarak yapılan bütün konuşmalar güzeldi. Özellikle Rektör Hoca anayasa değişikliğinden, Türkiye'nin potansiyeline, özgürlükten, dış politikaya kadar alışılagelmişin dışında bir konuşma yaptı.
 
Bu konuşma üniversitelerin sistemin bir uzantısı, koruma mekanizması değil, sivilleşmenin bilimin temsilcisi olduğunu, ülkenin kaderinde etkili roller üstelenebileceğinin bir göstergesidir.
Sayın Vali Isparta’yı tanıtmış, gerekli mesajları vermiştir.
 
Sayın Arınç, örneklemeleri ve yakın tarih süreci ile ilgili konuşmasında anayasa değişikliği ile ilgili mesajların çok net vermiştir.
 
3 güzel konuşmanın üzerine ne olurdu Sayın Demirel'de bildiğimiz muhteşem üslubu ile demokrasi dersi verseydi?