Kızılay kan merkezi topluma yararlı olacak bir girişimin baş mimarı olarak kan topluyor ve kan ihtiyacı olanlara kan veriyor.
 

Buraya kadar herşey güzel, ne varki geçenlerde bizzat yaşadığım bir olayı kamuoyu ile paylaşmak istedim. Görüşlerimde ve yorumumda bir yanlışlık varsa zaten ilgililer cevap verir ve bizde bu stünlardan yine kamuoyu ile paylaşırız....
 

 Bir yakınım kan grubunu öğrenmek ve kart çıkartmak için gittiği kızılay kan merkezinde kan gurubunu en erken iki gün içerisinde öğrenebileceği cevabını duyunca şok olmuş.
 

 Oysa kanımızı bağışladığımız kızılay gibi köklü bir kuruluşun bu hizmeti anında ve ücretsiz vermesini beklerdim.
 

 Kızılayda alamadığımız bu hizmeti özel hastanede, ismini vermekte sakınca yok, Özel şifa hastanesinde sadece iki dakikada hemde 5 Tl karşılığında aldık.
 Özel sektör ile kamu kurumu arasındaki fark bu olsa gerek. Hizmette sınır tanımayan özel sektör, her türlü imkana sahip kamu kurumundan çok daha ucuza ve anında hizmet verebiliyorsa burada durup düşünmek gerek!....
 

 Toplumun büyük bir kesimimin sahip çıktığı ve ücretsiz kanını verdiği Kızılay’ın  ücretsiz ve anında vermesi gereken bir hizmeti 12 Tl ye yapacak olmasını bir kenara bırakalım  verilen iki günlük süreyi izah etmenin bir mantığı olmasa gerek.....
 

 Vatandaşa hizmette sınır tanımaması gereken bu kurumun hizmet veremediği bu vatandaştan yarın kan talebinde nasıl bulunacağını doğrusu merak ediyorum.
 Bu görüşlerimi Kızılay Genel Merkezi ile de paylaşacağım, ama öncelikle Isparta Kızılay yetkililerinin bu soruna acil çözüm bulmalarını öneriyorum.
 

 Kızılay kan merkezinin kendisine yakışanı yapacağımdan şüphem yok. Bu tür aksaklıkları kamuoyu ile paylaşmak ve sorunun çözümüne katkıda bulunmak adına dile getirdiğim bu hususun en kısa zamanda çözüme kavuşacağından eminim.

Saygılarımla.....