Eğitim camiamızın neferleri,  Değerli  Öğretmenlerimiz,

15.01.2013 Salı günü ÖSYM müracaatlarının son günü idi.

İnternetten başvuru yapacak arkadaşları bekleyen süpriz, fotoğrafların veya diğer bilgilerin güncel olmaması nedeni ile bir süprizle karşılaşabiliyorlar. Buraya kadar olanlar, doğal süprizler.

Bir de, eğitim ve bilgi eksikliği nedeni ile karşınıza çıkabilecek süprizler var. Bu da ne derseniz. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

İnternetten ÖSYM müracaatı yapmak istedim. Güncel resim engeline takıldım. Her hangi bir Ortaöğretim Kurumuna gidilebildiğini bildiğim için, M.Gürkan Lisesine müracaat ettim. Çok kibar ve saygılı bir öğretmenimiz (muhtemelen müdür yardımcısı) Noter tasdikli Lise diploma sureti veya Diploma aslının olması gerektiği yoksa yardımcı olamayacağını belirtti. Bir Yüksek Öğretim Kurumundan mezun olduğum için diplomamın Yüksek Öğretim kurumundan geri verilmediğinden elimde olmadığını belirttim. Yapabilecek bir şeyinin olmadığı bildirilecek kibarca geri çevrildim. Başka okulların hiçbir belge istemeden kayıt yaptıklarını belirttim. Onların yaptıklarının usulsüz olduğunu, ellerinde Bakanlıktan gelen yazı olduğunu belirtti.

Zatı muhteremin fazla vaktini almamak için, ısrarcı olmadım ve Ticaret Lisesine gittim.

Selam verdim girdim. Kapıda bir öğretmenimiz karşıladı. ÖSYM müracaatı yapmak istediğimi belirttim. Kırk TL lik ücreti yatırıp yatırmadığımı sordu. Yatırdığımı bildirdim. Bilgisayarı açıktı. TC numaramı sordu. Diploma bilgilerim, iletişim adres bilgilerim (mail adresim ve cep telefonum dahil) ekrana geldi. Bilgilerimi okudu doğru olup olmadığı teyit etti. Webcam’den fotoğrafımı çekti, Çıktı alıp, bana uzattı hayırlı olsun diyerek uğurladı.

Oturdum klavuzu baştan sona tekrar inceledim.

Mustafa Gürkan Lisesinin müdürünü arayıp konuyla ilgili kendisini bilgilendirdim.

Şimdi gelelim olayın vehametine.

Bakanlık sadece M.Gürkan lisesine mi talimat gönderiyor.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/2013osyssistemkilavuzu09012013.pdf

Klavuzun g maddesinde, şekil 2 de kimlerin, Diploma sureti verecekleri açıkça belirtilmiştir. Sevgili hocam lütfen okuyunuz. Keşke daha önce okusaydınız da, bir çok arkadaşımızın işini zorlaştırmasaydınız.

Kral’dan çok Kralcı olmaya gerek yok.

Üzerine verilen görevi layıki ile yapamazken, birde bu konuda işi kolaylaştıran veya olması gerektiği gibi yapan öğretmenlerin, yaptıklarının doğru olmadığı beyan etmek, başka bir hezimet.

Hepinizi saygı ile selamlıyorum.