6’ncı Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin açılış gecesinde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, klasik gitarın efsane isimi Ahmet Kanneci’yle sahne aldı.

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği’nin düzenlendiği 6’ncı Uluslararası Gitar Festivali, Andres Segovia ‘Onur Madalyası’ sahibi Ahmet Kanneci, 47’nci Michele Pittaluga birincilik Ödülü sahibi Eren Süalp ve ‘taş plak sesli kadın’ Sema Moritz konseriyle başladı.

Moritz’e öğrenciler eşlik etti

Açılış konserinde sahneye ilk olarak Moritz çıktı. Moritz, Seyircilerini arasından ‘Fikrimin ince Gülü’ isimli parçayı seslendirerek sahneye gelirken sanatçıya ODTÜ Gençlik Parkı öğrencileri valsleriyle eşlik etti. Moritz’in ardından festival sahnesinde 47’nci Michele Pittaluga birincilik Ödülü sahibi Süalp vardı. Süalp, muhteşem bir solo performans sunarken dakikalarca ayakta alkışlandı. 6’ncı Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nin açılış konserinde son olarak sahneye festivalin sanat yönetmeni Ahmet Kanneci çıktı. Kanneci, bir sürprize imza atarak konseri eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe’yle takip eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı birlikte çalmak üzere sahneye davet etti.

Atatürk’e atfen

Başkan Uysal, aralarında Süalp’ın da bulunduğu Kanneci’nin öğrencileriyle birlikte Gazi Mustafa Atatürk’ün ölüm yıl dönümü 10 Kasım’a atfen “Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin” isimli parçayı seslendirdi. Gitar korosunun tek parçalık dinletisine seyirciler de şarkıyı söyleyerek eşlik etti. Başkan Uysal, konserin sonunda Kanneci için “Birlikte en son çalmam gereken kişi” sözleriyle alkışlarla karşılandı.