Devlet bazen de ölü taklidi yapar.

 Zannedersin ki devlet yok, çöktü.

 Şımardıkça şımarırsın.

Sonra üzerine birden bir ağırlık çöker, sonrası yok.

Devlet ancak ve ancak millet için vardır. Millet’in olmadığı yerde devlet’ten söz etmek mümkün değildir. Gelişmiş toplumlarda devlet özel sektörü destekler, büyümelerine fırsat verir ki, daha çok istihdam olsun  diye. Bu tür girişimlerin ve üretimin artması için de gerekli yasal tedbirleri alır.

Ancak vatandaş kendi menfaatlerinin yanında devlet menfaatlerini unutursa işte orda sorun başlar. Milletin refahanı unutur kendi rantını yaratmaya çalışırsan, devlet uyarır, ama sen yine de bunu dikkate almaz şımarmaya başlarsan  işte o zaman devlet  gücünü gösterir. İşte devletimizde tam bunu yapmıştır.  

Chp zihniyetinin 70’li yıllarda halkı tüp, yağ, mazot, gazyağı kuyrukları ile bugün ki tanzim satış noktalarını aynı kefeye koyanlar var. Hatta daha da ileri gidip bununla alay eden televizyon proğramları, haber proğramları ve televizyon muhabirliği yapan bazı müsveddeler var.  Tanzim satış noktalarına kadar gidip bu insanları rencide eder şekilde çekmeye çalışanlara zaten halkımız gereken dersi veriyor. Bu yapılanın adı da medya terörüdür.

70’li yıllarda paranız var ama mazot yok, tüp yok, gazyağı yok, yağ yok. Şimdi ise böyle bir durum söz konusu değil. Marketlerde, Avm’lerde her türlü ihtiyaç maddesini bulmak mümkün. Ancak buna yüksek bedellere ulaşamayan vatandaş için devlet gücünü gösterip gerekli tedbirleri almıştır. Bunun adı da tanzim satışdır.

Chp zihniyetinin yaşatmış olduğu kuyruk ile bu günkü tanzim satış  noktalarında ki yoğunluk aynı şeyler değildir. Halkımız bu oyunun farkındadır. Bunları da siyasi malzeme yapmaya çalışanlara 31 mart’ta en güzel cevabı halkımız sandıkta verecektir.  Sanki hazine bulmuş gibi bir çığırtkanlık yapmakla oy toplayamazsınız. Bu ucuz siyaseti yaparak geçmişteki kuyruk sicilinizi düzeltemezsiniz. Bu sizin geçmişinizin kara lekesi olarak tarihinize kazındığı herkesçe bilinmektedir.

Ak Parti bu ülkede yaşayan Chp’ye gönül vermiş, Mhp’ye gönül vermiş, İyi Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın, kürtlerin, lazların, çerkezlerin, arapların ve  vatanını, milletini seven herkesin oyu’na taliptir. Ancak  vatan hainlerinin, terör destekçilerinin oyu’na talip değildir.

Bu ülkenin bir adım ileriye gitmesini istemeyen şer odakları dün olduğu gibi bugün de kendilerini göstermeye başlamışlardır. Ak Parti her türlü terör ve terör odaklarıyla mücadele etmektedir. Devletin bekasına ve varlığını tehdit eden terör gruplarına, medya terörüne, şuan da halkın refahını önemsemeyen belli başlı gıda terörüne karşı dik duruşunu sergilemeye devam etmektedir. İşte asıl devlet budur. Milliyetçi devlet anlayışı budur.

Sultan Abdülhamid Han’ın dediği gibi “Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!” Devleti Aliyye’de yaşayan her fert bunun farkındadır.