Gün birlik olma ve tek yürek olma günüdür.

LİNÇ

Kara bir 15 Temmuz’u kanımız donarak hep birlikte izledik.  Ardından medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan linç girişimlerini hayretler içinde izledim.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Bunun aksini iddia eden olamaz. Ancak darbe girişiminde bulunanlara yapılanları, hayretler içinde izliyorum. Kişilerin suçu ne olursa olsun bunun cezası vermek bize, sade vatandaşlara düşmez. Her kim, ne suç işlemişse bunun cezasını, hukuk çerçevesi içinde verilmeli.

Yüzde yüz suçlu olduğunu bilsek bile, kafasını kırarak, öldürerek ancak yeni bir suç işlemiş oluruz. Bir suçu, yeni bir suç işleyerek adaleti sağlayamayız.

Evet hepimizin içi yandı, suçsuz insanlar hayatlarını kaybetti, şehit düştü ve bunları yapanlar, bize bunları yaşatanlar vatan hainidir. Bu vatan hainleri hukuktaki ceza yöntemleri ile cezalandırılmalı. İdam edilecek bile olsalar, bu idam cezasını uygulamak bizim görevimiz değil.

Allah muhafaza herkes kendi adaletini kendi sağlamaya kalkarsa kaos çıkar. Halk olarak, vatandaşlar olarak sakin olmamız lazım. Devletimizin hukuk sitemi çalışıyor, güvenlik güçleri görevlerinin başında, bırakın bu görevi onlar yapsın.
Kimse kimsenin görevini üstlenmeye kalkmasın. Çünkü kanunlarımız bize adaleti sağlama görevi vermiyor. Linç girişimde bulunanlarında, aksi takdirde darbe girişiminde bulunanlardan bir farkı kalmaz.Şöyle geriye dönerek bakacak olursak ceza alıp hapis yatan komutanlar, bugün daha üst rütbelerle görev alıyorlar. Peki bu komutanlar o tarihte linç edilerek cezalandırılsa, öldürülse ne olacaktı.

Bırakın herkes kendi görevini yapsın. Biz sade vatandaşlar olarak, adaletin yanında olalım, kendi adaletimizi sağlamaya kalkışarak, adaletin hukukun karşında olmayalım.

Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve hukuk devleti olarak kalacaktır. Bunu hiçbir güç değiştiremeyecektir. Darbelerle, zorla, dinimizi sömürmeye kalkışarak bunu hiç kimse başaramayacaktır. Bu devlet dünya devletleri içinde, bu zorlu süreçlerden geçerek dimdik ayakta kalarak örnek bir devlet olacak ve olmaya da devam edecektir.

Gün gelecek, demokrasisiyle, ekonomisiyle, eğitimiyle adından sıkça söz edilen bir ülke konumuna gelecektir.

Gün birlik beraberlik günüdür. Gün kenetlenme ve tek ses olma günüdür. Gün particilikten uzak bayrak, vatan, millet günüdür. Hangi partinin mensubu olursanız olun, bir tane vatanımız, bir tane bayrağımız var, gün birlik olma ve tek yürek olma günüdür.

Bu zorlu günleri Allah’ın izni ile hep birlikte aşacağız.