Yıl 2005, günlerden Pazartesi.
Isparta medyasında yeni ve yepyeni bir gazete yayın hayatına başlıyor.
Adı MANŞET...
MANŞET’in Türkçede üç karşılığı var;
1-Gömleğin kol ağzına geçirilen, genellikle çift katlı kumaştan yapılan bölüm, kolluk.
2-Gazetelerin ilk sayfasına iri puntolarla konulan başlık 
3- Voleybolda topa vuruş biçimi.
Türkçe karşlığı, Gazetelerin ilk sayfasında iri puntolarla konulan başlığı esas alarak adını MANŞET Koyduğumuz gazetemiz’in başlığıda diğer gazetelerden farklı ve dikkat çekiçi olsun diye YEŞİL’i tercih ettik.
YEŞİL Renk aynı zamanda Ispartanın yeşilliğini, güzelliğini, gülünü simgeliyor, ayrıca futbol takımına renklerini veren yeşil-pembe’nin Yeşilini ifade ediyor.
Gazeteciliğe 1985 yılında Yerel Gülkent gazetesinde sayfa editörü olarak başladım. Daha sonra sırası ile Türk Haberler Ajansı, Bulvar, AA. Milliyet gazetelerinde çalıştıktan sonra 1991 yılında vatani görevimi yapmak üzere basın sektöründen 2 yıl ayrı kaldım. Dönüşümde haftalık yayın yapan Gülses gazetesinde mesleğime kaldığım yerden devam ettim. Gülses gazetesini günlük gazeteler kervanına kattıktan sonra bir süre Sabah gazetesi muhabirliği ve  Dünya gazetesi Isparta temsilciliği yaptım ve sonra Gazete 32’nin kuruculuğu, Haber gazetesinin kuruculuğu ve son olarak MANŞET Gazetesinin kurucu sahibi olarak bugünlere geldik.
Dile kolay meslekte tam 30 yılımızı verdiğimiz bu sektörde aktif çalışıp emekli olan, Devletin bize verdiği sürekli sarı basın kartını taşıyan tek yerel gazeteci benim....
Bundan tam 10 yıl önce kurduğumuz gazetemizin bugünlere ulaşmasında en büyük katkı şüphesiz siz değerli okuyucularımız olmuştur. Bize olan güveninizi ve desteğinizi esirgemeyerek bizleri bugünlere taşımış olmanızın verdiği cesaret ve güven, bizlerin yarınlara daha umutlu bakmamızın en önemli temel kaynağıdır. Bu nedenle siz değerli okuyucularımıza en kalbi duygularımızla teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.
Bu arada gazetenin kuruluşundan bugüne kadar kadromuzda bizlerle birlikte bu yükü çeken, gecesini gündüzüne katarak mesai yapan tüm çalışma arkadaşlarımada teşekkürü bir borç biliyorum.
Yine gazetemizin kuruluşundan itibaren çeşitli dönemlerde bizlerle birlikte olarak, hiçbir maddi ve manevi beklenti içerisinde olmadan düşüncelerini, fikir ve önerilerini kamuoyu ile paylaşan yazar kadromuza da teşekkür ediyorum.
Gazetemizin yazar kadrosunda yer alan ve aralıklarla yazılarını bize göndererek düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan çok değerli üstadlarımızıda kısaca sizlere takdim etmek istiyorum.
İstanbuldan yazıları ile gazetemize katkı sağlayan emekli Albay, Yalvaçlı hemşehrimiz değerli insan A.Zafer ARISOY’a,
Ankara’dan yazan, emekli Milletvekili, bürokrat değerli insan Nazif KURUCU’ya, 
Ankara’dan yazan emekli bürokrat, gazeteci, yazar sayın Zeki TARHAN’a,
Isparta’dan yazan emekli eğitimci, yazar sayın Koray BAŞYİĞİT’e, 
Ispartadan yazan, halen özel sektörde çalışan, doğa sever sayın Mahmut AKSU’ya ve
Isparta’da hayatını sürdüren uzman eğitimci, değerli hocam sayın İsmail ASLAN’a şahsım ve tüm çalışan arkadaşlarım adına birkez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
Ayrıca kadromuzda yer alan ve gazetenin hazırlanmasından, sizlere ulaşmasına kadar büyük bir fedekarlıkla çalışan mesai arkadaşlarımız sayın Yasin ŞİŞMAN’a, sayın Yavuz AKOL’a ve daha önce gazetemizde çeşitli dönemlerde görev almış  tüm gazeteci arkadaşlara da en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.
Evet değerli dostlar yazımın başındada ifade ettiğim gibi meslekte tam 30 yılı geride bıraktım ve bir süre önce emekli oldum. Emekli olmak işi bırakmak anlamı taşımıyor. Gazetecilik mesleğinde mürekebbi yalayan bir insan kolay kolay bu mesleği bırakamaz. bizlerde gözümüz gördüğü, kolumuz tuttuğu, ayağımız yürüğü müddetçe Ispartamıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz...
Ne varki yılların verdiği yorgunluk eski enerjimizi gücümüzü elimizden aldı. Artık bayrağı devretmenin zamanı gelmiştir. bu nedenle 10 yıl boyunca taşıdığımız bu bayrağı bir süre önce vatani görevini tamamlayarak aramıza katılan oğlum Yasin YAMAN’a devretmenin zamanı gelmiştir. bu bayrağı taşıyacak kişi bundan sonra Yasin Yaman ve ekibidir.
Bizler tecrübelerimizle, birikimlerimizle onlara kol kanat germeye, destek olmaya devam edeceğiz.
Bu arada mesleki birikimlerimi bugüne kadar bir gazeteci olarak yerel medyada kullandım, bundan böyle görsel medyada, yani Ispartanın tek yerel kanalı kanal 32’de yaptığımız ve yapacağımız proğramlar ile sürdürmeye devam edeceğiz.
‘hakan yamanla hayatın içinden’ proğramı bir belgesel niteliğindedir ve Ispartaya hizmet etmiş değerli insanların hayatını ve hizmetlerini anlatmaktadır.
Belgesel niteliği taşıyan bu proğramı inşallah kitap cd haline getirip Isparta kütüphanelerine armağan edeceğiz.
Zaman su gibi akıp gidiyor....
Dile kolay meslekte 30 yılı, Manşet gazetesi olarakta 10 yılı geride bıraktık.
Son nefesimize kadar Isparta’ya ve ülkeye hizmet için biz buradayız...
Birkez daha bizlere destek olan, bizimle birlikte olan, bizlere cesaret ve güç veren siz değerli okuyucularımıza ve Isparta halkına sonsuz teşekkürlerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum...

Hakan YAMAN