HABERDE KALİTE !!!

   Altıncı yılı, bugün geride bıraktı elinizdeki MANŞET. Zaten,ellerinizde büyümemiş miydi ?...Okuyucu desteği,yani; sizlerin desteği olmasaydı, bu günlere gelebilir miydi ?...
   …Evet,şu anda ( 7 ) yaşına basan bir gazete MANŞET. Hani,  genelde siyasiler için derler ye; “Sizden biri,içinizden biri” diye. Ben bu söylemi, “MANŞET” için dillendireceğim: MANŞET, sizden biri. Siz, “MANŞET” siniz sevgili halkım. Halksız bir şey olamayacağını, ( 6 ) yıldır anlatıyor,şu elinizde tuttuğunuz “MANŞET”

                                                             ***
    Bu satırların yazarı, altı yıldır bu gazetenin Ankara Temsilciliğini yapıyor…Hakan YAMAN’la olan dostluğumuz ise, epey eskilere…

  Aşk işi bu gazetecilik. Bir tutku…Bir de, uzun soluk tabii… Nefesinizi tüketmeyeceksiniz bu uğraşta…
 

   Bir de; Bağımsız ve de Tarafsız olmak…”Çok zor” diyeceksiniz ama,bunu başarmak zorundasınız. Bunu başardığınızda,ne oluyor biliyor musunuz ?...Hiç bir güç karşısında eğilmiyorsunuz,bükülmüyorsunuz…Çünkü; artık siz bir güç haline geliyorsunuz. Ama asıl tehlike,işte burada başlıyor. Eğer bu gücü,tehdit algılamasına dönüştürürseniz, her şey tersine dönebilir.
                                                             ***
    MANŞET n’apıyor?...Şunu yapıyor: Güç’ler dengesini gözetiyor…Tıpkı, Doğal Dengenin gözetilmesi gerektiğine inandığı gibi…Dengeli Yaşam,aynı zamanda yaşam kalitesini de içeriyor…Kaliteli yaşam,ne denli önemli ise, “KALİTELİ HABER” de, o denli önemli…Sadece kaliteli haber mi? Elbette değil. Kaliteli yorumlar da tabii…Ee,buradan toplam kaliteye de gidersiniz elbette…


                İşte kısaca MANŞET !!!
                Nice yıllara MANŞET !!!

                                                             ***
                 Tüm MANŞET  okuyucularının ve halkımızın yeni yıllarını kutluyor sağlık ve mutluluklar diliyorum…                  
   

GAZETDE'DEN DİĞER KÖŞE YAZILARI...

 


YILDÖNÜMLERİ
Yıldönümleri yaşamın devamının en güzel belirtisidir. Yaşam devam ettiği sürece, yaşayanlar da belirli zamanları kendilerine milat ederler. Bu milat onlar için bir umuttur, hayaldir, hedeftir, sevgidir, iştir, vb hayata bağlayan önemli nedenlerdir.
Gazetemiz, Manşet de miladından bu yana 7 yılı geride bırakıverdi. Sevgili gazetemizin yaratıcısı; Hakan YAMAN, en büyük emektarı Bahadır Kodaloğlu’na ve diğer tüm çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İnşaallah daha nice yıldönümlerini başarılarla, sevgilerle, mutluluklarla kutlamamız dileğiyle.
Nazmi SÜLDÜR

 

 


ISPARTA SEVDALILARIYLA 7 YIL

03 Ocak 2005 tarihinden 03 Ocak 2011 tarihine kadar çok şey değişti. Gazetemiz Manşet yıllardır sizlerle birlikte bu değişimi yaşadı, ama çizgisinden asla taviz vermedi.
 

Basın ahlakı ve gazetecilik temellerini kendine ilke edinen ve bunu uygulayan gazeteniz, güçlü ekibi, dürüst yazarları ve en önemlisi Ispartalının gerçek sesi olarak görevini sürdürüyor.
 

İşte tüm bu yaşananlar, değişimler ve yeniliklerle Manşet Gazetesi yeni bir yılda yeni yaşına girmenin haklı gururunu yaşıyor. Sizlerle düşünen, sizlerle ağlayan, sizlerle gülen Isparta menfaatlerini her zaman ön planda tutan, yerelde Isparta Merkez ve ilçelerde hakkını sonuna kadar savunan Manşet Gazetemiz sizlerin destekleri ile büyümeye devam ediyor. 2011 yılına girdiğimiz bu günlerde 7. yaşına giren gazetemiz yeni bir yılda da yine gündemi, Isparta’nın gelecekteki vizyonunu şekillendirecek başlıkları bulabileceğiniz gibi, sorunlarınızı, sıkıntılarını, mutluluklarınızı ve başarılarınızı da burada göreceksiniz. Tam 6 yıldır çizgisinden, vizyonundan ve hedefinden asla taviz vermeden yoluna Isparta sevdalılarıyla devam eden gazeteniz size en iyiyi sunabilmek için 2011 yılında da önemli atılımlara imza atmaya hazırlanıyor.
 

Isparta’da yaşayan her vatandaşımızın en iyiye, en güzele layık olduğu bilinciyle hareket eden kadromuz 2011 yılında da bunu sizlerle paylaşarak daha güzele birlikte adım atmanın ilk günkü heyecanı gibi sürdürerek yoluna devam edecektir.
Bu duygu ve düşünceler ile bizi 6 yıldır yalnız bırakmadığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
H.Bahadır KODALOĞLU

 

 

 

MANŞET ISPARTA’NIN ÖNEMLİ BİR YILDIZIDIR

Değerli ve çok kibar hemşerim Hakan Yaman'ın tüm güçlüklere göğüs gererek çıkardığı MANŞET gazetesinin yedinci yılını kutlarım.
Yerel basın için çok şeyler yapılması gerekir. Bab-ı Ali gazeteleri dağıtım tekellerinin ellerinde olması yüzünden o kadar güçlendiler ki; Anadolu basını boğuldu. Oysa Kurtuluş Savaşımızda İstanbul gazetelerinin çoğu ellerinden gelen engellemeyi yapmışlardı. Bu yüzden, Mustafa Kemal Paşa; Samsuna çıkmasından sonra birçok kez gazeteler çıkarmak zorunda kaldı.

Tüm Anadolu gazeteleri de Ulusal hareketi destekleyerek, halkımızı Kurtuluş savaşına hazırladı. Sömürgecilerin yurdun her yerinde kışkırttıkları isyanlara rağmen; Kurtuluş Savaşı, yerel Basının Anadolu Basınının uyandırdığı Türk halkının desteği ile KAZANILDI.
1-Yakın zamanlara kadar, Anadolu basını güçlüydü. Ankara'da, İzmir'de ve birçok ilde çok satılan birçok gazete yaşayabiliyordu. Uçak taşımacılığının hızlanması ve seferlerin çoğalması, dağıtım tekellerini elinde tutan Ban-ı Ali basınına; yerel gezeteleri yok etme fırsatını verdi.                                                                               
2-Yerel basın ucuz posta tarifesinden yararlanarak, okuyucularına ulaşmayı bir zaman sürdürebildi. Bir zaman gazeteler posta ile bir kuruşa gidiyordu. O dönemde ben de öğreci iken
YALVAÇ POSTASI ve MUŞ gazetelerini çıkardım. Avukatlık yıllarımda ise AKŞEHİR HALKIN SESİ, İLERİ YUNAK ve HALKÇI AKŞEHİR gazetelerini çıkarıp bir kuruşa okuyuculara ulaştırdım. Sonra posta ücretlerine büyük zamlar geldi. Bazı PTT merkezleri gazetelerin toplu halde yollanmasını engelledi. Şimdi yerel gazete çıkarmak çok güç hale geldi.
 Tüm bu güçlüklere karşın, kutsal görevini sürdüren MANŞET gazetesini ve çalışanlarını kutluyorum.
 *YEREL BASININ YAŞAMASI ÜLKE GÜVENLİĞİ İÇİN ŞARTTIR. *DEMOKRASİNİN Tam olmasının gereğidir yerel basının yaşaması!
MANŞET Isparta ilinin ve ülkenin önemli bir yıldızıdır. Güçlenerek sonsuza kadar yaşamasını dilerim.
NAZİF KURUCU