MART/2014’E DOĞRU, SİYASET SÖYLEŞİLERİ…( 2 )

 

            KURT:

  • “… ISPARTA’DA BİR BURJUVA SINIFI YOKTUR. SERMAYE BİRİKİMİ DE YOKTUR.”
  • “… ISPARTA’MIZDA; PARASI ÇOK OLANLAR, BİLİNMEYELİM DİYE, BANKA HESAPLARINI VE GAYRİMENKUL YATIRIMLARINI ANTALYA’DA AÇARLAR VE YAPARLAR…”

 

                                                                                                             Zeki TARHAN – ANKARA

                                                                                                             ------------------------------------

 

                                      Bugün, siyaset söyleşimizin ( 2 ). Bölümünde birlikteyiz…Bu ikinci bölümde; ( 1 ). Bölümde yarım bıraktığımız sayın KURT’un yanıtının son kısımlarını verdikten sonra,ikinci bölümün tamamını da bu bölümde vermiş olacağız.

                                   …Evet, kaldığımız yerden devam ediyoruz…

                                    KURT – “Temsilcilerin sorumluluğu; seçildikleri kitle adına ve onlar için diğer toplum kesimlerinin haklarını ihlal etmeden,hak ve menfaatlerinin geliştirilmesi ve korunması için çalışmaktır…

                                    Temsilci olmak; temsil edilen kitle adına hareket etme sorumluluğunu idrak etmekle başlar, yerine getirme yeterliliği ile devam eder, onaylanmak yada tasvip görmekle de liyakat elde edilmiş olur.

                                    Temsilci; konumunu, temsil ettiği kesimlerden aldığı yetki ile elde eder…Bu yetki; hiçbir zaman, kendini seçenlere karşı kullanılmamalıdır. Temsil edilenlerin güç ve birikimi, temsilcinin hoyratça ve sorumsuzca kullanabileceği bir sermaye falan değildir. Burada seçenlerden kastım; kendisinin temsilci olması için, müspet oy verenler değil, tüm oy kullanma hakkına sahip olanlardır.

                                     Toplumun her temsil edilme boyutuna ulaşmış kısmı, aslında geri kalanların da, bir vücudun azası gibi parçasıdır. O sebeple, her faaliyet, diğer toplumsal kesimlerin de dikkate alınmasını gerektirmektedir.”

                                                             

                                                                 ***

                                     KURT – “Biz, gözümüzü daha iyi görelim diye güçlendirirken, kulağımızdan yani; duyma yetimizden fedakarlık edemeyiz. Herkesi, toplum içerisinde vazgeçilmez ve göz ardı edilemez bir gereklilik olarak algılayıp değerlendirmedikçe, inanın neticede asıl zararı biz görürüz.

                                     Şimdi, Isparta Belediye Başkanlığı ile ilgili olarak, kamuoyundaki hangi Partinin adayının kim olacağı merakla tartışmasında, her başının ucu görünen için; “KESİN ADAY OLACAK!!!”  değerlendirmeleri yapılıyor…Bunlardan birisi de Benim. Şimdi; BEN,NEDEN ADAY OLACAĞIM,YADA OLMAYACAĞIM?...Partimiz, Beni “ADAY ADAYI OLMAM HALİNDE,ADAY GÖSTERECEK Mİ,GÖSTERMEYECEK Mİ?...” Şayet, BEN ADAY OLUR, PARTİM DE BENİ ADAY GÖSTERİRSE, Vatandaş, Seçmen Isparta Belediye Başkanlığına Benim seçilmemi faydalı, gerekli ve ehliyetli olarak görüyor mu?...

                                    İşte tüm bu soruların, en sonundan geriye doğru bakarak, “OLUMLU CEVAPLARI VARSA”, insan o zaman “ADAY OLMAYI DÜŞÜNMELİ VE DEĞERLENDİRMELİDİR”

                                    Ben de, daha önceki beyanatlarımda ifade ettiğim gibi, “GELİŞMELERİ TAKİP ETMEYE ÇALIŞIYORUM…

                                    BİRŞEY OLABİLMEK İÇİN DEĞİL, FAYDA YARATMAYA VESİLE OLMAK İÇİN, KATKI SAĞLAMAK MAKSADIYLA,DUYARLI BİR VATANDAŞ OLARAK SÜRECİ TAKİP EDİYORUM…”

                                                                          ***

                                   …Evet, sayın KURT, okuduğunuz gibi; “Süreci takip ediyorum…” diyor.Sanırım, aday olup olmayacağı konusundaki sorumuzun yanıtını almışsınızdır.Söyleşiyi yapan kişi olarak ben aldım.

                                                                          ***

                                   GİRİŞİMCİLİK RUHU-SERMAYE BİRİKİMİ-ÖLÜ YATIRIM

                                  …VE ISPARTA BURJUVAZİSİ!!!

 

                                  TARHAN – Isparta’da bir sermaye birikimi var mı?...Bir Isparta burjuvazisinden söz edebilir miyiz?...Isparta’nın müteşebbisi,tasarruflarını yatırıma kanalize edebiliyor mu?...Isparta’da teşebbüs ruhu var mı?...Katma değer yaratıcı yatırımlardan söz etmek mümkün mü Isparta’da?...

                                  KURT – “ Isparta’da bir burjuvazi sınıfı yoktur.Biz burjuvaziyi; parası çok olan insan olarak değerlendirirsek, yanlış yapmış oluruz. Bu anlamda Isparta’da, SERMAYE BİRİKİMİ DE YOKTUR!!! Hemşerilerimiz içerisinde,diğerlerine göre,birikmiş parası kat be kat fazla olanları vardır. Bu; ne sermaye birikimini ve ne de BURJUVAZİ’yi var eder. Bu kavramlar, Fransız Devrimi ile ortaya çıkmış ve hatta bu Devrimi gerçekleştirmiş olan güç, yani; SERMAYE insan unsuru,yani; BURJUVAZİ’dir. Isparta’mızda ise; parası çok olanlar, bilinmeyelim diye, Banka hesaplarını ve gayrimenkul yatırımlarını Antalya’da açarlar ve yaparlar!!!

                               Bu nedenle, müteşebbisle parası olanı,tek bir kişilikte toplamak, Isparta için öncelikle bir anlayış sorunudur,bir algı sorunudur. Ben, bu algının siyaset kurumu ve sivil toplum örgütlerinin (STK) birincil sorumluluğu olarak görüyorum…Bu bilinç oluşmadan, KATMA DEĞER YARATICI YATIRIMLARDAN VE BU YATIRIMLARIN TOPLUMLA DİYALOĞUNU SAĞLAYACAK PLANLAMA VE ORGANİZASYONLARDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.”

                                                                      ***

                              Tarhan’dan önemli açıklama:

                              --------------------------------------

 

                              Sevgili Okuyucularım;

                              Bu önemli yazı dizimize,zaman zaman SDÜ Öğretim Üyesi, Isparta’mızın yetiştirdiği değerli siyaset bilimcimiz Hakan KİRİŞ Hocamızı da konuk edecek,O’nun değerlendirmelerini de satır aralarında yer vereceğiz…

                             Şimdiden Hakan Hocamıza,yapacağı katkılardan ötürü teşekkür ediyorum…

                             ( Zeki TARHAN )

                                                                                        DEVAM EDECEK…

                                                                                        BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…