Yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için itirazlar ve olağanüstü itiraz süreleri devam ederken, bu kadar şaibeli bir seçim olduğu ortaya çıkarılmışken, 19000 sandık başkanının seçim günü değiştirildiği, 5000 İstanbul adresinde ikametgahı olmayan hükümlüye oy kullandırılmışken, mümeyyiz olmayan kişilere oy kullandırılmışken ve bir çok şaibenin karıştığı seçimden sonra İstanbul il seçim kurulu 17.04.2019 tarihinde her gün mazbata diye ağlayan Ekrem İmamoğlu’na vermiştir.

Her yapılan itirazdan sonra Ak Parti adayının oyları artmıştır. Sandık kurullarında yapılan usulsüzlüklerden tutun da birleştirme tutunaklarına kadar yapılan çok büyük bir operasyonun olduğu Ak Parti’nin oylarının çalındığı gün gibi ortada iken CHP hiçbir zaman oyları çalmadık diyememişken o koltuğa nasıl gönül rahatlığı ile oturacak bilmiyorum.

Seçim çalışmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’a çok fazla müdahil olmamış ve İstanbul’da sanıyorum bir miting yapmıştır. Yani Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu İstanbul’a sokmamıştır. Bir belediye başkan adayı kendi genel başkanının o yere sokmuyorsa, şimdi soruyorum Bay Ekrem sen kiminle iş tuttun, kimlerle gizli kapılar arkasında anlaştın, bu anlaşmaların karşılığında kimlere hangi sözleri verdin.

Bir yanda Milletvekilliği, Bakanlık, Başbakanlık yapmış, insanların gönlünde taht kurmuş, seçim sürecini sükunetle beklemiş bir Binali Yıldırım ve nerdeyse İstanbul sayılmayan Beylikdüzün’de belediye başkanlığı yapmış ve her gün hak etmediği halde çocuk gibi mazbatayı isteyen Ekrem İmamoğlu, hiç seçim olmasına gerek olmaksızın bu yaptığınız işler zaten sizi belediye başkanının kimin olması gerektiğini ortaya koyuyor.

Şimdi halkın tercihinin sandığa gerçek bir şekilde yansıması için, demokrasi için İstanbul seçimlerinin yenilenmesi gerekir. Ancak CHP her gün başka bir skandala imza atmış ve bu seçimi kazandıkları yalanını herkese inandırmaya çalışmıştır. Madem siz bu kadar kendinize güveniyorsunuz neden seçim yenilenmesine karşı çıkıyorsunuz. Mazbatayı aldınız, hani ülkede demokrasi yoktu, hani hukuk devleti değildi, her gün adalete küfür ediyordunuz. Şimdi mazbatayı aldınız sözlerinizin hepsini geri alacakmı sınız? Bu görevlerde oturanların hepsinden özür dileyecek misiniz? Herkesten helallik isteyecek misiniz?

Şimdi ben size bir şey söyleyeyim, Ekrem Bey sen o mazbataya çok fazla alışma, çünkü senden geri alırlar o mazbatayı, çünkü senin hakkın değil, bunu sende çok iyi biliyorsun, boncuk boncuk terlemelerin nedeni de bu zaten.  Bu kadar milletin ahı sizi o koltukta oturtmaz merak etme.