MHP Milletten de hesap soracak mı?

MHP il Başkanın geçenlerde yapmış olduğu açıklamayı televizyondan izlerken zarf-mazruf ayrımını gözden kaçırmamaya dikkat etmeme rağmen, tartışmada dikkatimi çeken nokta  hesap sorulacağına dair  tehdidin vurgulanmasıydı. Hatırlayacaksınız MHP Genel Başkanının da MHP’ye 1metreden fazla yaklaşanlardan hesap sorulacağına dair ifadeleri ulusal basında günlerce yer almıştı. Umarım bu durum bir zihniyeti yansıtmaktan ziyade kişisel bir çıkıştır.

Siyaseti belirleyen temel istikamet yaptıklarınızdır. Yapacaklarınızı ise seçim kampanyalarında ortaya koyarsınız. Siyasete seviye kazandıracaksanız, rakiplerinizin sizinle ilgili ortaya koydukları iddiaları cevaplamak kamuoyunun sizden beklediği bir davranıştır. Ama iddiaları cevaplarken  rakipleriniz hakkında  tehditvari cümleler kurarsanız muhatap aslında millet olur. Türk Milleti gururludur ve kendisine yapılmış tehditlerin hiçbirisine kulak asmaz.  MHP il başkanı AKPARTİ il başkanına cevap verirken üslubu ve tavrı nedeniyle aslında kendi kalesine gol atmıştır.

Fakat beni asıl meraklandıran MHP il başkanının BALYOZ DARBE Planları ile ilgili söyledikleri. Yapmış olduğu açıklamada BALYOZ DARBE PLANI ile ilgili bir değerlendirmeye girmezken, bu plana bağlı tutuklamaları ve sorgulamaları Hükümetin belirli kesimlere mesajı şeklinde değerlendirmesini gerçekten anlamakta zorlandım.

Gerçekten Sayın Başkan sebepleri sorgulamadan sonuçlardan hareketle Generallerin savunuculuğuna mı  soyunmuştur. Peki Başkana bir soru. BALYOZ DARBE PLANINDAKİ  Fatih ve Beyazıt  Camiine yapılması tasarlanan cemaate bombalı saldırıyı tasvip edermiydiniz.   “Olur mu öyle şey” cevabı veriyorsanız, bu "iddiaların"  Hukuk tarafından belirlenmesi sürecindeki tutuklamalardan neden rahatsızsınız?