MHP'de ilçe seçimlerinin bitmesinin ardından Sıra geldi İl Başkanlığı seçimine. Parti içinden yada parti dışından birçok kişinin iştahını kabartan Belediye'de iktidar Partinin İl Başkanı olması muhtemel birçok kişi var.

Kongreye günler kala bir açıklama yapan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Partimizin kongresini daha önce 19 Mayıs’ta yapacağımızı belirtmiştik. Ancak Genel Merkezimiz tarihte bir değişiklik yaptı.

Çünkü 19 Mayıs’ta da yurt genelinde kongrelerimiz olacağı için kongremiz 26 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Belediye Kültür Sinemasında yapacağımız kongreye şimdiden tüm Ispartalıları davet ediyoruz. Bizim amacımız partimizi selametle kongreye götüreceğiz” diye konuştu.
 
Kongrede yeniden aday olup olmayacağı yönündeki spekülasyonlara da değinen MHP İl Başkanı Yalçın, “Arkadaşlarımızla istişare halindeyiz. Daha önce de adaylığımıza ilişkin açıklamalarda bulunmuştuk. En son kararı arkadaşlarımızla birlikte vererek kamuoyuna aday olup olmayacağımızı bildireceğiz.'' dedi.

YALÇIN'A CİDDİ ELEŞTİRİ VAR

Partiçinde gizli muhalefetin bulunduğu Mhp'de İsa Yalçın'ı aday olarak görmek istemeyen çok sayıda muhalif bulunurken, Genel Merkezin nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu olmuş durumda.

Zira parti içindeki gizli muhalefet, İsa Yalçın'ın belediye operasyonu ve Mhp il binası gibi kritik konularda kendisinin ve partisinin Isparta'da büyük kan kaybettiğini ve bunun ancak yeni bir il yönetimiyle toparlanabileceği görüşünü savunuyor.

Öte yandan İsa Yalçın ve ekibi ise genel Merkezin ilçe başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi yine tek liste talebi olacağı ve bu listenin İsa Yalçın altında toplanacağı görüşünü varsayarak kongre için çalışmalarını sürdürdükleri öğrenildi.

GÜÇLÜ İSİMLER ADAYLIK DÜŞÜNÜYOR 

Mhp Isparta İl Başkanlığı için parti içi muhalefet ve yönetim bunları düşünürken, Partinin ağır isimlerinden Ziya Nuhoğlu, Mustafa Özaydın, Erdoğan Cabıoğlu ve Mustafa Şimşek'in isimleri sıkça geçer oldu.

Yeni gelecek yönetim kim olursa olsun işi çok zor.

Zira yeni yönetim Mhp'nin Isparta belediyesindeki Başarısızlığını ve Belediye operasyonundaki kan kaybını toparlamaya çalışacak, ancak seçimlere çok az bir süre kaldığı için bu toparlanma oldukça zorlu geçeceğe benziyor zaten belediyedeki üst düzey yöneticiler bile şimdiden seçimi kaybettiklerini düşünüyor ve bunu her ortamda dillendiriyorlar.