“Elimizi sıkmaya cesareti olmayanlar bir masada oturup canımızı sıkacakmış, biz buna arkadaşlarla çok güldük.”

İyi Parti genel başkanının yapmış olduğu millet masası teklifine ortakları, yoldaşları CHP genel başkanı yeşil ışık yaktı.

Öncelikle millet olarak sizin yönetme stratejinize, yönetme planlarınıza ve o kırık masanıza ihtiyacımız yok. Sizinle hangi masada oturup konuşacağız? Çünkü sizin gündeminizde millet yok, sizin gündeminizde bu vatan yok, sizin gündeminizde başarısızlık var, sizin gündeminizde kan var, anaların gözyaşı var, sizin gündeminiz de kaos ve kriz var. Bizim gündemimiz ve tek derdimiz millettir. Siz bu gündemden çok uzaktasınız. Siz bu milleti davanızın tek derdi yapmadığınız sürece, bu fedekar ve asil milleti gündeminize almadığınız sürece bir masada oturmak değil sizin bastığınız yere ayak bile basmayız. Sizin de toplanacağınız tek masa kırık masadır.

Bu millete yapılan her hizmetten rahatsız olan siz, milletin 5 yıldızlı otel konforundaki hastaneye gitmesinden rahatsız olan siz, bu milletin her kesimden insanın uçağa binmesinden, hızlı trene binmesinden, refah seviyesinin yükselmesinden rahatsız olan siz, bu ülkenin ekonomisinin batmasını, şu pandemi döneminde bile hergün binlerce insanın ölmemesinden rahatsız olan sizsiniz. Sizin fikirlerinizle bu ülke yönetilmiş olsaydı 50 yıl geriye gitmiş olurduk.

Yavv arkadaş insanda biraz izan olur hadi onu geçtim iman olur. İmanı olmayan kişinin nasibi tıkanık olur, vicdanı kapkara olur, köprüleri yıkık olur, Allah ile rabıtaları kopar, peygamber efendimizden uzaklaşır. Kendinden ve karakterinden çok şey kaybeder. Sizin derdiniz ne zaman bu millet olacak. Siz ne zaman milliyetçi olacaksınız, siz ne zaman bu milletin iyiliğinden yana olacaksınız çok merak ediyorum. Kurulalı 2 yıl olan bir partinin bu kadar yalpalaması o partinin temelinin sağlam olmadığının bir kanıtıdır. Ak Parti kurulduğu günden bu güne kadar davasından ödün vermemiştir ve Allah’ın izni ile vermeyecektir.

Masum insanların canından ve kanından nemalanan, bu vatanın bölünmez bütünlüğüne kast eden herkes teröristtir. Bunlarla iş birliği yapanlarda teröristtir. Bunlara bir çöp dahi verenlerde teröristtir. Bunlara çöp verenlerle işbirliği yapanlarda teröristtir.

Seçim zamanı HDP için kürt siyasi hareketidir diyeceksin, seçim bittikten sonra HDP PKK’nın yanındadır diyeceksin. Tabi ortada seçim olmayınca bunları rahat rahat söyleyebilirsin Meral Akşener. Seçimlerden çok önce İyi parti ‘nin de Hdp ile gizli ittifak içinde olduğunu defalarca yazdım. Hdp milletvekili mecliste İyi Parti milletvekillerine dönüp bu koltuklarda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz demedi mi? Sırrı Süreyya Önder İyi Parti için seçimlerde nasıl bir yol izleyelim diye bize gelip kiminle ve nasıl çalışalım diye sorduğunuzu daha yeni açıkladı. Siz kapalı kapılar ardında Hdp ile anlaşacaksınız, onlarla kendinize yol belirleyeceksiniz, şimdi bizim Hdp ile aramızda bir bağ yok diyeceksiniz. Yaa bu insan aklıyla dalga geçmektir. Yarın seçim olsa yine Chp’nin yanına koşacaksınız.

Yazacak çok şey var fakat, buna inanın satırlar yetmez. Bu ülkenin tek kurtuluş yolu Cumhur ittifakından geçer.