Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu.

Bugün günlerden 27.02.2020 ve Regaip Kandili. Öncelikle bütün Müslümanların kandilini tebrik ediyorum. Allah bu geceyi layıkı ile yaşayıp, duası kabul olunanlardan eylesin inşallah.

Ülke olarak 2 yıldır çok zor zamanlar geçiriyoruz. Ağustos 2018 ayında ortada hiçbir sebep yok iken Amerika ve Avrupa ülkelerinin ortak oyunları ile dövizde dalgalanmalar oldu. 100 yıllık Türkleri çökertme planlarını yine devreye soktular. Komşu ülkelerimizdeki kan ve gözyaşını dindirmeyeceklerini de anlamış olduk. Hiçbir zaman Irak normalleşemeyecek, İran kendi kuruntularından kurtulamayacak ve Suriye’de savaş hiç bitmeyecek, en azından bu bir 10 sene daha süreceğe benziyor. Dışarıdan oynanan oyunlar zaten her zaman olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Bunun için uyanık olmamız gerekir.

Bunlarla uğraşırken içeride muhalefetin yaptıkları ise tam bir talihsizlik. Ekonomi üzerinden, Dış politika üzerinden siyaset yapmakta ve iktidarı yıpratmaya çalışmakta. 2 gün önce Fox TV nin yaptığı emekli maaşlarından kesintiler olacak, bayram ikramiyeleri kaldırılacak gibi bir çok yalan haber. Bununla bitmiyor tabiki fox Tv nin yaptıkları, CHP, HDP ve bunlara ait belediyeleri eleştirirken yanak okşar gibi eleştiriyor. Özellikle Ekrem İmamoğlu’nu eleştirirken. Kendi tespitim İmamoğlu ile ilgili zam haberlerinde sadece bir defa İmamoğlu demiş ve bunu tamamen hükümetin yaptığı bir zammış gibi lanse etmeye çalışmıştır.

Değerli arkadaşlar artık 21. yy. dayız, geçmişimizi, tarihimizi ve bu güne kadar yapılan oyunları bilmemiz gerekir. Daha geçen hafta sonu yapılan HDP kongresinde Türk bayrağının bulunmaması, İstiklal Marşının okunmamasına CHP’den hiçbir tepki görmedik. Fox Tv den bir tepki görmedik. Bu kongrede ittifakların artık açık açık yapılması gerektiği söylenmiştir. Yani aralarında daha önceden bir gizli ittifakın olduğu gerçekmiş ve bunu yapan CHP ve HDP kalkıp Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştirmeye kalkıyor. Kimse Ak Parti’nin samimiyetinden şüphe etmesin. Ülke olarak bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Zaten zor günlerin en zoru geride kalmıştır. Ülkemizde herşey dört dörtlük diyemeyiz, eksikler, aksaklıklar vardır.

Ancak samimiyetle mücadele eden, bu ülkenin menfaatlerini her anlamda savunan, Milliyetçi, Devletçi, Halkçı bir iktidar vardır. Bunların vücut bulmuş hali de Ak Parti’dir. Ekonominin sadece bizim ülkemizde kötüymüş gibi lanse edilmesi tamamen yalandır. Geldiğimiz bu noktada bütün dünyada bir kriz vardır. İngiltere Avrupa Birliğinden çekilde, şuan Almanya olmasa Avrupa Birliği diye bir topluluk kalmayacak. Arap ligi zaten tamamen kendi menfaatlerine düşmüş bir topluluktur. Bütün bunlar olurken bizim vatandaş olarak biraz durup düşünmemiz gerekiyor. Ak Parti bu güne kadar ne yaptı diye. Bunları düşünürseniz, yollar, köprüler, hava alanları, üniversiteler akla gelir. Şimdi siz zaten bunların görevi diye düşünebilirsiniz. Ancak Ak Parti 18 yıldır iktidar, 80 yıldır yapılmayanları bir düşünün. Her zaman söylediğim gibi bu ülke için taş üstüne taş koyanlar hariç. Bunları her zaman takdir ediyorum.

Bakınız geldiğimiz noktada artık ülkemizde yol, köprü, havaalanı, üniversite gibi sorunlar tamamen bitmiştir. Savunma sanayiinde artık yüzde 70 e yakın millileşme olmuştur. Artık ülke olarak bir çok şeyi 18 yıla sığdıran bir iktidar vardır. Bundan sonra artık tamamen vatandaşımızın refahı için yapılacaklar kalmıştır. İnşaallah Ak Parti bu sorunu da en kısa zamanda aşacaktır. En kısa zaman derken 2020 ve 2021 yılında tamamen vatandaş bu refahı hissedecektir.

Biziz Müslüman ülke olarak ne Pakistana, ne Suudi Arabistan’a ne de Afganistan’a benzeriz. Biz bu toprakları kanla vatan yaptık. Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş bir orduya sahibiz. Onun için artık bizim kendimize gelmemiz gerekiyor. Sakın ola ki muhalefetin yalanlarına, iftiralarına, bunlara çanak tutan medyaya inanmayalım. Bütün zorluklar geride kalmıştır. Güzel günler çok yakındır.

Şimdi Mehmet Akif Ersoy’un şu mısralarını hatırlatmak istiyorum.

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;

Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım!

-Boğamazsınki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.

Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;

Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;

Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?