Türk Solu dergisi'nin 19 Temmuz 2010 tarihli 290. sayısında Gökçe Fırat Çulhaoğlu imzalı baş yazıda; "Selam sana ülkücü... Senin de yüreğin yanıyor biliyorum. Biliyorum ve o nedenle sana sesleniyorum. Belki zor gelecek sana dediklerim ama dinle kardeşini"

şeklinde Ülkücülere seslenerek; "Ülkücüler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi dinlemeyerek sokağa çıkmaya" çağrıldı. 

Devamında ise, "12 Eylül'den önce sana düşman diye solcuları gösterdiler ve sokağa döktüler. Kardeşinin kanına girdin. Oysa ülkemizin asıl düşmanı emperyalizmdi. Şimdi dün sokakta kavga ettiğin solcular görüyorsun ki vatanını savunuyor. Aslında solcuların da milliyetçi olduğunu yeni yeni görüyorsun. Ve yanlış yapmışız diyorsun. Peki neden yaptın o yanlışı ülkücü?"

Peki MHP’lilerle Solcuların birlikteliğine vurdu yapan yazar kim?

Kamuoyu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun ilk olarak, 25 Ekim 2003 Cumartesi günü Cumhuriyet’in 80. yıldönümü nedeniyle rektörlerin Anıtkabir’de yürüyüşü sırasında, kendisi ve arkadaşları tarafından “Ordu Göreve” pankartı ile tanıdı.

Uzun süre İşçi Partisinde çalıştı. Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanlığı yaptı. Fakat kovuldu. Daha sonra CHP’de bir süre siyaset yaptı.  Ulusal Parti Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

Anayasa değişiklik tekfinin oylanması sürecinin başlangıcında daha henüz İnegöl ve Dörtyol’da olayları patlamamışken, adı geçen  dergide adı geçen yazar Ülkücülere bir takım tavsiyelerde bulunabiliyorsa, herhalde bazı bölgelerde bazı olayların  patlak vereceği kendisinin kulağına bazıları tarafından fısıldanmıştır diye düşünüyor insan.

Ayrıca yazarın  teklifsiz bir şekilde ülkücülere bazı tavsiyelerde bulunma gafletinde olmasını, ilgili yazarın aymazlığından ziyade, MHP’nin kimlerle dans ettiğini göstermesi bakımından değerlendirmek gerekir. Ayrıca MHP’nin Millete rağmen neden “Hayır” cephesinde yer aldığını da anlamamızı da kolaylaştırır. Biz anladık anlamamız gerekeni de, MHP milletin gönlünde kuşkulara sebebiyet verdiğini ne zaman anlayacak.

Neyse bize de  sol’un alayı ile geliştirdiği kankalığı, az Ergenekonculuk ve  BDP ile süsleyen MHP’ye “hayır”lı işler  demek düşer.