Isparta : 11/28 °C
Afyon : 13/32 °C
Antalya : 21/31 °C
Burdur : 10/27 °C
Denizli : 15/31 °C
Anket
12 Eylül Referandumunda Oyum;
Yazarlar

ÇOK OKUNANLAR
YORUM HATTI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tekel İşçilerinin Yaptığı Eylemle İlgili Olarak Açıklama
06 Şubat 2010 / 11:19
Tekel İşçilerinin yaptığı eylem ile ilgili olarak Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kamil İNCİ bir basın açıklaması yayınladı.

“AK PARTİ İŞÇİ DÜŞMANI OLARAK GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR"  

Partimizin üstlendiği görevler iktidarımızın zamanında yapılanlar başarılarıdır "İlk kez bir Türk 47 ülke arasından AKPM Başkanı seçiliyor”. Türkiye'nin uluslar arası itibarının artmasıdır bu gelişme. Ne acıdır ki, muhalefet bu önemli gelişmeye kayıtsız kalıyor.

Bu Türkiye'nin başarısı, dikkat edin AK Partinin başarısıdır demiyorum. Muhalefet bu mutluluğu bile paylaşmıyor. 47 üye ülkenin teklifiyle bir Türk aday gösteriliyor, muhalefet partili milletvekilleri ise süreci baltalıyor. .

Dünya liderleri tek tek tebrik ediyor, muhalefet henüz bir tebrik etme nezaketinde bile bulunmadı. MHP de niçin Baş müzakereci toplantıya katıldı diye soru önergesi veriyor. Muhalefet çağı vizyonu idraki kaldırmasa da biz Türkiye'nin önünü açacağız.

Türkiye genelinde yapılan TEKEL işçisi kardeşlerimin eylemiyle ilgili değerlendirmede de bulunacak olursam, bugünkü eylem noktasında da şu ana kadar ülkemizde hayatı çok çok olumsuz etkileyecek her hangi bir gelişme söz konusu değildir.

Tekel işçiliğiyle alakalı olmayan kişilerin bile bu işin içinde olduğunu çok açık, hep birlikte net gördük, görüyoruz.

Muhalefetin ve medyanın desteğiyle gündemde tutulan bu eylemin ideolojik ve iktidarı yıpratma eylemi olduğu kanaatindeyim. Biz aklıselimin hâkim olduğunu görüyoruz. Ve Tekel işçisi kardeşlerime ve temsilcilerine tekrar sesleniyoruz.

Bu yanlış oyuna, bu tuzağa asla gelmeyin. Biz bugüne kadar nasıl samimiyetle her zaman işçimizin yanında olduysak, bundan sonrada aynı şekilde her zaman yanında olacağız. Ama bu tuzaklara ne ülkemizi, ne milletimizi kurban edemeyiz.

Çünkü bizler şu anda 3,5 milyon işsizin yaşadığı ülkede, hiçbir imkânı olmayan insanları yaşadığı ülkede, kalkıp bu imkânları tesis ederken, burada AK Parti iktidarını işçi düşmanı gibi gösterme gayretini Tekel işçisi kardeşlerim üzerinden yapmayı da insafsızlık olarak görüyorum.

Buna da bizler hiçbir zaman göz yumamayız. Sonuna kadar biz kendilerine desteği verdik, veriyoruz ve vereceğiz.

Ancak;
      Bakanlar Kurulu kararıyla 2004'te sendikalarla da mutabık kalarak, sendikaların da talebiyle gerçekleştirdiğimiz 4-C uygulamasını Özelleştirme kapsamında için olanlara yapıyoruz.

 Tekel işçisi 10 bin kardeşimiz, özelleştirme kapsamı içinde de değildir. Bunlar kapatılan iş yerlerinin mensuplarıdır.

İş akitlerinin fesih edilmesi olayıdır. Fakat biz bunları da 4-C kapsamına aldık. Ne dedik. Biz sizin ihbar ve kıdem tazminatınızı veriyoruz ama bunun dışında arzu ederseniz 4-C kapsamının kapısını açıyoruz..

Dün itibariyle rakam, 4 bin 500 civarında Tekel işçisi yatan paraları alıp, çekip kendi yatırmak suretiyle faizini, nemasını alma imkânını yakaladı. Dün itibariyle şu ana kadar 4-C'ye müracaat edenlerin sayısı da 450'yi bulmuş durumda. Bu ay sonuna kadar bu müracaat devam edecektir.

TEKEL işçileri, 1992 -2003 yılları arasında sadece kıdem tazminatları verilerek işten çıkartıldı. 2003'te ise müzakerelerimizin ardından işçi sendikaları ile onların talebi doğrultusunda 4C sürecini başlattık.

Şimdi aynı süreci sendikalar inkâr ediyorlar. Aynı kişiler diyor bunu. Bu nasıl dürüstlük? Biz özelleştirmelerden dolayı kimse işinden olmasın istedik.

Hatta bizden önce işini kaybeden 14 bin işçiyi aldık. Şu anda Tekel'de istihdam edilen işçi 10 bin 850 kişidir. Bu kardeşlerimize biz her ay 40 trilyon ödüyoruz. Sendikalarla 2 yıl önce görüştük. Bize "bir 6 ay müsaade edin' dediler.

Gerek TÜRK-İŞ başkanı ve diğer sendikacılar oturdular konuştular.

Düşündük ki bu olay özelleştirme olayı değildir.

Bu tütün depolarının tamamen tasfiyesidir. Biz iki yıldır bu işçi kardeşlerimize tütün işlerine devam etsin dedik. Biz 500–600 kişi ile devam edeceğiz ama diğerleri için bitti. Kapatılan iş yerine ihbar kıdem tazminatı verir işi bitirirsiniz.

Biz yine de bu işçi kardeşlerimizi 4C kapsamına alalım. Ücretler üzerinde sadece TEKEL'i değil hepsini bu kapsam da değerlendirelim. Sosyal güvenlik ve özlük hakları korunacak. Biz emanetçiyiz tüyü bitmemiş yetimin parasının emanetçisiyiz.

Hazinedeki tek bir kuruş milletin emanetidir. Biz bu hakkı çarçur etmeyeceğiz. Bunlar yasal değil fakat biz bu demokratik davranışımızı sürdüreceğiz. Kusura bakmasınlar bu ülke yol geçen hanı değildir.

Tekel işçilerinin dün itibariyle paraları tıkır tıkır ödendi. 40 bin lira kıdem ve ihbar tazminatı hesaplarında. Bir ay içerisinde 4C'den istifade etmek istiyorsa, 10 bin Tekel işçisi bu 4c'den istifade edecektir.

Maaşlarını hepsi alacaktır. Artış olacak mı tabi ki olacak. Geçen gün Sayın Başbakanımız kendileri ile görüştü. Baktı ki orada kıdem tazminatı noktasında sıkıntıları var. Biz bunun devamı konusunda yasal mani yoksa yeni süreçte kıdem tazminatı alacak şekilde düzenleneceğini sayın başbakanımız söylüyor.


Şu andaki uygulamalar yasal uygulamalar değildir. Ama biz bunlara tahammül ediyoruz.

Biz her seferinde yapıcı davrandık. Sayın Başbakanımız bir işçi babanın oğlu sendikadan geliyor ve işçi olarak da yaşadı. Olay aşırı uçların parçası olmuştur. Tekel işçilerin eylemi amacını çok aştı.

Ak Parti Hükümeti karşıtı bir kampanyaya dönüştü. CHP ve MHP istismar ediyor. Bunlar iktidar ortağı idiler. Onların iktidarları döneminde bu kardeşlerimiz işsiz aşsız kaldılar. Bunların içerisinde medya kuruluşları var istismara devam ediyorlar.

Kirli senaryoların başaramadığını başaracaklarını zannediyorlar. Ama yanılıyorlar. Biz hiçbir kimseye ideolojik ayırım yapmadan, herkese ADALET, herkese REFAH, herkese ÖZGÜRLÜK anlayışımızı ve DEMOKRATİK davranışımızı hep birlikte milletimizle beraber inşallah sürdürmeye devam edeceğiz.

 


                                                                                                   KAMİL İNCİ
                                                                                 AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI


Ruhlarınızı köle etmeyin
Ali Hakkatapan
Gençlik yıllarınızda 'Sınırsız ve Sınıfsız İslam Toplumuna Doğru' diye duvarlara yazı yazdığınız arkadaşlar sınıf atladı. sizinde de bir burjuvaziniz oluştu, bu yeni sınıfın ideolojisi kariyerizm ve konformizm.Emek ilişkilerini düzeltmeden, bölüşmeden, paylaşmadan sadece dini ritüelleri yerine getirenlerle bu memleket tekrar sömürülmeye devam ediliyor. İslamiyet abdestli kapitalizm haline getirildi.Yaralılan zenginlere,adaletsizliğe, israfa,lükse bir baksanıza körmüsünüz sağırmısınız.
09 Şubat 2010 Salı 08:53
AVRUPADAN KAKIS
YALVACLI DIYORKI
Tekel eylemlerini sitdetle kiniyorum tüyü bitmemis yetim hakki istiyorlar avrupadaki kirizin yaninda türkiyanin böyle hafif atlatmasi AKP ve Recep tayyip erdogan ikdidarinin basarisidir kiymetini bilelim tesekkürler AKP tesekkürler Recep tayyip erdogan
08 Şubat 2010 Pazartesi 16:24
AVRUPADAN KAKIS
YALVACLI DIYORKI
Tekel eylemlerini sitdetle kiniyorum tüyü bitmemis yetim hakki istiyorlar avrupadaki kirizin yaninda türkiyanin böyle hafif atlatmasi AKP ve Recep tayyip erdogan ikdidarinin basarisidir kiymetini bilelim tesekkürler AKP tesekkürler Recep tayyip erdogan
08 Şubat 2010 Pazartesi 16:24
AVRUPADAN KAKIS
YALVACLI DIYORKI
Tekel eylemlerini sitdetle kiniyorum tüyü bitmemis yetim hakki istiyorlar avrupadaki kirizin yaninda türkiyanin böyle hafif atlatmasi AKP ve Recep tayyip erdogan ikdidarinin basarisidir kiymetini bilelim tesekkürler AKP tesekkürler Recep tayyip erdogan
08 Şubat 2010 Pazartesi 16:24
sen kaçırdıgın vergilere bak
kamil inci
usulsuz mazot kaçakçılıgı.aldıgın geyrimenkullerin degerini düşük göstererek vergi kaçırma sen bunları bilirsin durmak yok himmete devam
08 Şubat 2010 Pazartesi 13:24
Diğer Haberler