15 temmuz akşamı yazın sıcağında, biraz serinlemek için, evin balkonunda ev ahalisi ile oturup sohbet ederken, saat 11 civarında, ülkemizde  darbe yapılıyor olduğuna dair bir haber ortama bomba gibi düştü. Bu da neydi? Bu ülkede, darbe dönemleri artık bitmiştir denilirken, o gece, darbenin ne olduğunu bilmeyen, yeni genç kuşak darbeyle tanıştı. Uzun bir gece oldu. Tüm aile direnme noktalarında sabahladık. Gün ışırken, önceki darbelerden farklı olarak, darbe püskürtülmüş, direnenler Allaha hamd olsun baskın çıkmıştı. Bu olayı  inşallah  sonraki yazılarda  değerlendirelim.
           
            -------------------
 
            Teog sınavlarının neticesinin belli olmasıyla, aileler çocuklarını hangi liselerde okutmak istiyorsa, önümüzdeki hafta okul tercihlerinde bulunacaklar. Birçok veli, modern dünyanın kendisine kurduğu tuzağın farkında olmadan, çocuğunun aldığı puana göre fen lisesinden başlayarak, puanın yettiği okullara göre bir sıralama yapacak. Modern dünyanın kendisine kurduğu tuzağın farkında olmayan  veli; okumayı sadece daha rahat yaşamayı sağlayacak,  çok para kazandıracak bir meslek edinme vasıtası olarak  görecek ve tercihlerini bu anlayış üzerine kuracak.

            Seküler, laik, batılı  eğitim anlayışına ve  ortamına göre tasarlanmış liseleri, en dindar aileler dahi, eğer çocuğu biraz yüksek puan aldı ise, hiç düşünmeden tercih edecektir. Kendileri bu tür okullarda okumamış olsalar dahi çocuklarını hiç çekinmeden  göndereceklerdir.
 
            ------------
 
            Türkiye’de, şuanki şartlarda laik, batılı eğitim anlayışının orta okul ve lise seviyesinde ki tek alternatifi imam hatip okullarıdır. Yeterli olmamakla birlikte, daha iyisi oluşana kadar yerli, milli ve dini hassaiyetlere en yakın okullar bunlardır. Bu okullar, ülkemizin müslüman hasssiyetine sahip insanlarının, son 70 yıllık zor süreçte batılı, laik okullar karşısında oluştura bildikleri, alternatif tek okul projesidir. Müfredatıyla ve okul ortamıyla yerli, mili ve dini hassiyetin öncelendiği okullar olmasından dolayı da, her askeri darbeden sonra kapatılmaya, önleri kesilmeye çalışılmıştır.
 
 
      -----------
 
            Ey aileler, çocuklarınız dünya ve ahiret mutluluklarını önemsiyorsanız; laik ve batılı eğitim anlayışına göre tasarlanmış okulları  değil, yerli ve dini hassasiyetlere göre tasarlanmış imam hatip okullarını tercih ediniz. Aldığı puan ne olursa olsun, çocuğunuz için yapacağınız bu tercih, onun hayatı  anlamada ve yaşamada  çok önemli bir fonksiyona sebep olacaktır.  Ve sebebi de sizler olacaksınız.
           
            İmam hatip okullarını tercih etmeleri tavsiye edilirken, bazı ailelerin büyük tuzağın farkında olmaksızın, bu okulların eğitim kalitesini yahut çocuklarının bu okulları istemediği gibi içi boş gerekçelere sığındıklarına şahit oluruz. Oysa başarılı çocuk, her okulda yaklaşık aynı başarıya ulaşmaktadır. Başarı okuldan çok, çocuğun yeteneği ve çalışmasıyla orantılıdır.Çocukların  çevresinde oluşturulan ve imam hatip okullarını istetmeme duygusu doğuran algılar ise; sinsice bir laik propaganda çalışmasıdır. O yaştaki bir çocuğun, yaşamıyla ilgili olumsuz etkilenmelerden uzakta, sağlıklı bir karar verebilmesi ne kadar mümkündür?

           Özetle İmam hatip okulları tercihi;  eğitim kalitesiyle ilgili bir tercih değil,  bir kültür tercihidir. Yani çocuklarınızın yaşamının ve düşüncesinin hangi kültür ortamından etkilenmesini istiyor olmanızla ilgilidir. Yerli ve dini mi? Yoksa  laik ve batılı  mı? Eğitim üzerinden  modern dünyanın kurduğu tuzağı bozmak anne babaların sorumluluğundadır.