Yetkililer sürekli “öğrencinin kılık –kıyafeti ile işimiz yok” diyor. Bunu Isparta için söylemiyorum, tüm Türkiye’de aynı şekilde konuşuluyor.

Neymiş efendim:”Öğrencinin kılığı – kıyafeti ile uğraşmak yerine dersi ile uğraşmak gerekiyormuş.”

Yok efendim böyle bir şey olmaz, olamaz. Okullarda disiplin, düzen olmadan hiçbir şey olmaz. Öğretim, eğitimsiz bir hiçtir bana göre.

Tamamen başıboş, çok afedersiniz ama öğrenci kılığında olmayan gençlerimizin nasıl yetiştiği ortada.

Uzun saçlar, 2 – 3 günlük sakal traşları, laubali hareketler, sürekli küfürlü konuşmalar, öğretmeni, idareciyi takmayan öğrenciler.

Böyle öğrenci tiplerinden ne beklersiniz? Kişiliği, insanlığı, eğitimi iyi olmayan, büyüğüne saygısı, dünya ile bağlantısı, olmayan bir nesilden, öğrenciden çokta iyi şeyler bekleyemezsiniz.

Oturup – kalkmasını bilmeyen, disiplinden nasibini almayan, küçükten eğitilmemiş bir öğrencinin büyüyünce ne kadar başarılı olursa – olsun bir yöne eksik kalır.

Okullarda eskisi gibi saç, sakal, oturma, davranış ve hür türlü disiplin kuralları mutlaka işlemeli.

Öğrencinin öğrenci olduğu bilinmeli, farkı hissedilmeli, eğitim aldığının farkı olmalı. Yoksa okullarımızda eğitim tamamen kalkmamalı.

Her şey öğretim olamaz. Manevi değerlerden uzak, milli duyguları eksik nesiller gelecek için tehlikedir. Tabii ki eğitim önce aileden başlıyor. Ailelerde üzerine düşeni yapmalı.

Milli Eğitim yetkililerinin yeniden disiplin konularını gözden geçirmeleri gerekiyor. Okulun önünde okul müdürünün, öğretmeninin karşısında sigara içen, öğretmenine omuz vurarak koridorda yürüyen, lisede saygısızca hippi gibi saç büyüten, serviste etek boyunu kısaltıp, okulda uzatan öğrenci ne kadar başarılı olursa – olsun eğitim yönünden eksiği vardır ve bu yönü tamamlanmalıdır.

Kim ne derse – desin disiplinsiz eğitim olmaz. Disiplinsiz eğitim vermeye kalkarsanız, bugünkü gençlik çıkar karşınıza.

Çok iyi yetişmiş gençlerimiz var ama genelde bakarsanız, eksiye oranla ciddi sorunlar yaşıyoruz.

Bana katılmayanlar, çıkın bir okul önlerine, caddelere, sokaklara bakın. Eğer yüreğiniz sızlamıyorsa söyleyecek sözüm yok, insanlığınızı gözden geçirin.