MART/2014’E DOĞRU,SİYASET SÖYLEŞİLERİ…
             
ÖZEL’LE ÖZEL SÖYLEŞİ…
 
 
       ÖZEL:
 
•         ANGAJE OLDUĞUM HİÇ KİMSE YOK.
•         PARTİMİZE BAĞI VE SADAKATİ OLAN,HALKIN BENİMSEDİĞİ VE EN İYİ NETİCEYİ ALABİLECEĞİMİZ KİŞİLERDİR BİZİM ADAYIMIZ.
•         BU SÜRECİ YÖNETEN VE KARAR VEREN DE GENEL MERKEZİMİZDİR.
•         MARKA ŞEHİRLER OLUŞTURULURKEN;BEN ISPARTA OLARAK GERİ KALMAYAYIM!!!
 
…VE ÖZEL’DEN MÜJDELER:
 
1)   ISPARTA BÖLGE HASTANEMİZİN PROTOKOLÜ İMZALANMAK ÜZERE…
2)   ISPARTA-DEREBOĞAZI –ANTALYA DUBLE YOLUNUN, PROJESİ BİTEN SAV-AĞLASUN YOLU AYIRIMI İHALE ONAYI ÇIKMAK ÜZERE…
3)   DEREBOĞAZI YOLUNUN DİĞER KISIMLARI İÇİN DE,PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR…
4)   ISPARTA-EĞİRDİR DUBLE YOLU,KONFORLU HALE GELİYOR…
5)   TAKİP ETTİĞİMİZ EĞİRDİR PROJELERİ;
*KALE RESTORASYONU
*HAMAM
*KÖPRÜ
*BÜYÜK TOPLANTI SALONU
*YOL
 
                                  Zeki TARHAN – ANKARA
                                 ----------------------------------------
 
“SİYASET SÖYLEŞİLERİ” mizin bu bölümünde, İktidar Partisi milletvekillerimizden sayın Recep ÖZEL’le, Yerel Seçimlere adım adım yaklaştığımız ve de seçim atmosferinin ılık ılk esmeye başladığı Ramazan ayının bu son günlerinde,Isparta’daki seçimin nabzını tutmaya çalıştık…
 
                Söyleşimizin özel yanları da vardı elbette…Biz yazar-çizer takımı,kamuoyu ile nelerin paylaşılacağı yada nelerin paylaşılamayacağı hususunda deneyim sahibiydik ve bu konuda,söyleşi yaptığımız kişi kim olursa olsun,eğer karşılıklı güven ortamı tesis edilmişse,”yazılmamak kaydıyla” uyarısına da yer olmuyordu…
 
             Ne yalan söyleyeyim,bu siyaset söyleşimizde;sayın ÖZEL’den çok şeyler öğrendim.Isparta siyaseti üzerine, kendi düşüncelerimi de büyük bir içtenlik ve samimiyet çerçevesinde dile getirdim…
 
             Sayın ÖZEL, (5) madde halinde,birtakım müjdeler de verdi…Bu müjdeleri sizlerle paylaşıyoruz…
 
          …Ve ÖZEL, Isparta Belediye Başkanlığı için;”Angaje olduğum hiç kimse yok” diyordu.
 
                              ***
             …Evet, resimlerde de gördüğünüz gibi ÖZEL’in Hukuk Bürosu olarak ,bir avukat arkadaşıyla birlikte yararlandıkları Çalışma Ofisindeyiz.
 
            “OLAY TV” de canlı olarak yayınlanan vali OĞUZ’a doktora ünvanı verildiği SDÜ’deki o etkinliği izledikten sonra gelmiştim söyleşiye.ÖZEL de izlediğini söylüyordu.İster istemez,bu olayın değerlendirmesini de yaptık birlikte…Bu konuda,”BİR VALİ OĞUZ ANALİZİ” başlığıyla olayı analiz edecektim…
                                       ***
                Isparta siyaseti konuşulurken,siyasi yelpazenin sağındaki “MERKEZ SAĞ”ın sorgulanması kaçınılmazdı.Biz de öyle yaptık…Merkez Sağ’ın eski ve yeni isimleri,MUHAFAZAKAR DEMOKRAT güçlerce kabul görecek miydi?...Örneğin; şimdiki Yalvaç Belediye Başkanı ile Gelendost Belediye Başkanı.Eğirdir’in eski Belediye Başkanı.Bunları da konuştuk sayın ÖZEL’le.
                                           ***
                 …Evet,tepede Merkez sağ’dan İktidar Partisine geçişler vardı ama,tabanda ve Isparta özelinde bu mümkün müydü?...ÖZEL’e göre,bu biraz zordu. 2009 Yerel seçimlerinde , Gelendost’ta yaşanan bir  olayı anlatıyordu. Bağımsız aday yerine, “bağımsız adaya veriyorum” diye,yanlışlıkla Prof.Dr.Haydar BAŞ’ın Genel Başkanı olduğu BTP’ye 200 oy verilince, böylece de AK PARTİ’nin oyları bölünmüş ve şimdiki Başkan,Gelendost Belediye Başkanı seçilmiş oluyordu.
                               ***
                Eğirdir Belediyesinin Projelerinden de söz ediyordu sayın ÖZEL ve onların da takipçisi olduğunu söylüyordu…Nelerdi bunlar? Sırasıyla: Tarihi Kale’nin Restorasyonu, Çarşı Hamamı,Köprü,Toplantı Salonu ve Yol.
                             ***
               Isparta-Eğirdir Duble Yolu’nun Sıcak Kaplama ve sanat yapıları,Eğirdir şehir içi geçişi dahil,ihalesi yapılmıştı…İhale itirazı neticelendiğinde,yapımı başlayacak ve halkımız bu KONFORLU YOL’da seyahat etme imkânı bulacaktı…Evet,sayın ÖZEL bu yola, “KONFORLU YOL” diyordu…
                               ***
            İktidar Partisinin Isparta Belediye Başkan Adayı belli miydi?...En azından,bir ipucu varmıydı bu konuda? Gelin,hepimizin  merak ettiği bu sorunun yanıtını sayın ÖZEL’den alalım,ne dersiniz?
           ÖZEL – “Angaje olduğum hiç kimse yok.Hiç bir seçim bölgemizde yani; İl Merkezi,İlçe ve Beldelerde,seçime gireceğimiz Isparta genelinde angaje olunan bir kişi yoktur.Partimize bağı ve sadakati olan,halkın benimsediği ve en iyi neticeyi alabileceğimiz kişilerdir bizim adayımız.Bu süreci yöneten ve karar veren de GENEL MERKEZ’imizdir.Genel Merkezin belirlediği adaylarla da, seçimi almanın gayreti içerisinde olacağız..Seçim bölgelerinde süreç erken başlayabilir…”
                                ***
               “Şehrimiz,herşeyi ile güzel” diyordu sayın ÖZEL ve bakın sözün devamını nasıl getiriyordu:”Şehirleşme amacıyla da “MARKA ŞEHİRLER” oluşturulurken, Ben ISPARTA olarak geri kalmayayım,Isparta Merkez ve bütün ilçeleriyle…”
                           ***
            …Ve işte, bütün Isparta’nın duymak istediği o müjdeli haberi,ÖZEL’in ağzından dinleyelim:
            “Isparta Bölge Hastanemizin PROTOKOL’ü,Sağlık Bakanlığı ve Müteahhit arasında imzalanmak üzere…
            ISPARTA-DEREBOĞAZI-ANTALYA Duble Yolunun Projesi biten SAV-AĞLASUN YOLU ayırımı ihale onayı çıkmak üzere…Yolun diğer kısımları için de proje çalışmaları devam ediyor…”
                               ***
          Böylece,”MART/2013’E DOĞRU SİYASET SÖYLEŞİLERİ…” Yazı Dizimizin bu bölümünü de siz değerli okuyucularımızla paylaştık…
 
         Şimdilik hoşça kalın,sağlıcakla kalın...