AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Sosyal Politikalarda Gönül Adımları’ Çalıştayı Antalya’da da gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’nin dört bir yanında AK Partinin Sosyal Politikalar alanındaki çalışmalarının değerlendirildiği gönül adımları programına Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, AK Parti MKYK üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş, STK temsilcileri, kanaat önderleri, akademisyenler ve çeşitli heyetler katıldı.

Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Başkanlığında gerçekleşen çalıştay da tarımdan, sağlığa 11 ayrı masada başlıklar halinde değerlendirilerek sosyal politikalar alanındaki çalışmalar rapor haline getirildi.

"Sosyal devletin inşası bizim görevimiz"

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık “ Yeni yılın ilk gönül adımlarını Antalya’da atıyoruz. En zor kapısı açılan kapının gönül kapıları olduğunu biliyoruz. Bunun için AK Parti kurulduğu günden bu güne gönül kapılarını aralayarak her zaman milletinin yanında olmayı başarmış bir partidir. Sosyal devlet anlayışı, 2002’den önce olmayan bir anlayıştı. Sosyal devletin inşası bizim vazifemizdi. Bu vesileyle sosyal devlet ne demek, onu Türkiye’ye ve dünyaya biz gösterdik. Bu adımları atarken hiçbir şekilde popülist politika yapmadan, vatandaşımızın eksiği neyse onları tespit ettik. Milletimizin sesine her zaman kulak verdik. Talepleri neyse eğitimden sağlığa, erişimden ulaşıma kadar tüm talepleri yerine getirmek üzere adımlar attık. Gönül adımları projemizle illerimizde düzenlediğimiz çalıştaylarla milletimizle olan güçlü bağımızı daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Sosyal yardım ve hizmetlere ayırdıkları rakamın 2002’de 1,3 milyar lirayken, bugün bu rakamın 50,2 milyar liraya çıktığını konuşmasına ekleyen Çalık; “ Sosyal koruma bütçesini de 2002’de 35 milyar iken şu anda 335 milyar liraya çıkardık Sağlığa, eğitime, sosyal güvenliğe, emekliye, yaşlıya, engelliye yönelik bütçede tüm imkânları seferber ettik. Dünya ve Birleşmiş Milletler kriterlerine göre 1 doların altında yaşayan vatandaşlarımız 2002’de 130 bin kişiydi. Türkiye’de şu anda 1 doların altında yaşayan hiç kimse yok. 2,15 doların altında yaşayan insanımızın sayısı 2002 yılında 2 milyon kişiydi, şu an 2,15 doların altında yaşayan hiçbir vatandaşımız kalmamış vaziyette. 4,30 doların altında yaşayan vatandaşımız 2002 yılında 20 milyon kişiydi, şu an bu rakam sadece bir milyona düşmüş vaziyette. Temel hedefimiz bir milyonun da tamamen sıfırlanması ve refahın ve gelir adaletinin sağlanması. Sosyal adaleti ve refahı sağlamak adına çıkmış olduğumuz yolda uyguladığımız politikalarla en alt gelir seviyesiyle en üst gelir seviyesi arasındaki makası minimuma indirmek için mücadele ettik ve ediyoruz." şeklinde konuştu.

Raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilecek

Türkiye’de sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşların oranının yüzde 99’a ulaştığına da dikkat çeken Çalık “ Antalya’da arttığımız gönül adımların şehrimiz ve ülkemiz için önemli sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleden, şehit yakınları ve gazilere kadar birçok başlıkta 11 masada önemli sonuçlar çıktı. Programlarımızda çıkan bu sonuçları, raporları Genel Merkeze, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ileteceğiz.”dedi.

Sümer: Güzel işler yapmaya devam edeceğiz"

Önemli bir programa daha ev sahipliği yaptıklarını belirten İl Başkanı Rıza Sümer ise konuşmasında şu sözlere yer verdi “Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık ‘ın organize ettiği bu çalışma ile AK Parti olarak güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Ülkemizi yollar, hastaneler, okullarla maddi olarak imar ettiğimiz gibi bu türlü sosyal çalışmalarla, sosyal çalışmalara zemin hazırlayan programlarla da manevi olarak inşa ediyoruz. Bugün dönüp baktığımızda kuruluşumuzdan buyana sosyal yardımlaşma alanında çok önemli mesafeler kat ettik. Bugün engelli kardeşlerimizden, evde bakım hizmetlerine kadar tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gereken her türlü hizmeti en iyi şekilde alıyorlar. Bu çalıştayımızla masalarımızda yer alan heyetlerimizin değerli fikirleri alındı. Bundan sonrası için neler yapabilirizi sizlerin bu fikirlerinizden yola çıkarak adım atacağız.” dedi.