Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "2017 yılının ekonomik alandaki başarılarının devam edebilmesi için 2019 seçimlerinde Türkiye’nin çok güçlü şekilde cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçişi temin etmesi ve AK Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk başkanı haline getirmeliyiz" dedi.

Bakan Kurtulmuş, Burdur temasları kapsamında partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Numan Kurtulmuş, 31 Aralık itibariyle görevi devralan yeni il başkanı ve yönetimine başarılar diledi.

2019 seçimleri ile birlikte Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ilk seçiminin yapılacağını hatırlatan Bakan Kurtulmuş, "Türkiye’de yeni bir sistemine, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine, bütün kurum ve kuruluşlarla geçmiş olacak. Bundan önce yaşadığımız bütün seçim süreçlerinden daha önemli ve zor bir seçim sürecini yaşayacağız. Bütün AK Parti sevdalıların, büyük Türkiye idealin inananların canla başla, gayretle çalışması gereken bir dönemdeyiz. 2019 seçimleri aslında sadece cumhurbaşkanının kim olacağı kimlerin milletvekili, kimlerin belediye başkanı olacağı seçiminin ötesinde, Türkiye’nin bundan sonraki yönetime yönetim modelini belirlemesi ve önümüzdeki yıllarda gidişatını belirlemesi bakımından önemlidir" diye konuştu.

"Türkiye’nin sözünün kıymeti artıyor"

Türkiye’nin gücü arttıkça itibarı ve sözünün kıymetinin arttığını vurgulayan Bakan Kurtulmuş, "Türkiye, bölgesinde oyunları bir şekilde değiştirebilecek ülke haline gelmiştir. Bunlara örnek olarak, Kuzey Irak referandumunun gerçekleşmemesi için ülkemiz müdahale etti ve sonucu aldı. Adımın atılmaması için elinden geleni yaptı. Gerçekleşen referandum hiç gerçekleştirilmemiş gibi oldu. Bu ülkemizin gücünü gösteriyordu. Geçtiğimiz yıl için yine Türkiye uçak krizi nedeniyle savaşın eşiğine geldiği Rusya ile ilişkilerini düzeltti. İran ve Rusya ile Suriye’deki savaşın sonlandırılması için inisiyatif ortaya koydu, Suriye’de yeni dönemde rol belirleyici olduğunu ortaya koydu. ABD Başkanı Trump Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu uygulamaya koyacağını, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını ilan etti. Cumhurbaşkanımız, tereddüt etmedi İslam İşbirliği Teşkilatı’nı topladı, bu kararı kabul etmediklerini dünyaya duyurdular. Türkiye ciddi bir şekilde süreçlere katılarak, BM Genel Kurulu’na taşındı 138 oyuyla, İsrail karşıtı bir karar kabul edildi. Bu büyük bir başarıydı" ifadelerine yer verdi.

"Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin seçilmiş ilk başkanı olmalı"

Türkiye’nin dış politikada rol belirleyen bir ülke haline geldiğinin altını çizen Bakan Kurtulmuş, "Türkiye bu anlamda çevresindeki gelişmelere karşı, sözü olan, sözünü söyleyen, sözünün sonucunu alan bir ülke konumuna geliyor. Türkiye’nin gücünün arttırılması, ekonomik ve siyasi istikrarın arttırılması önümüzdeki en temel hedeflerimizden biridir. 2019’da Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçişle birlikte Türkiye bu anlamdaki yönetim kabiliyetini daha da güçlendirecektir. Bunun için büyük bir mücadele vermemiz gerekiyor. 2019’u başarıyla geçmemiz gerekiyor. Türkiye’nin 2017 yılında değerlendirmesini yaptığımızda, ekonomide yüzde 7.1’lik bir kalkınma hızı var. Bu kalkınma hızını yükselterek devam etmemiz bizim için hayati önem taşıyor. Türkiye gelişiyor, zenginleşiyor, halkı ile paylaşıyor demektir. 2017 yılının ekonomik alandaki başarılarının devam edebilmesi için 2019 seçimlerinde Türkiye’nin çok güçlü şekilde Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçişi temin etmesi ve AK Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk başkanı haline getirmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye’nin çevresindeki gönül borcu olan ülkelere karşı da sorumluluğu olduğunu dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, "Kutsal emanetler denilince aklımıza, Mekke, Medine, Kudüs, İstanbul gelir. Buralarda bizim için kutsal emanettir. Gücümüz kendi haklılığımızdan kaynaklanıyor" dedi.

"Türkiye’nin ileri gitmesi engelleniyor"

Yıllar süren sağ sol çatışmaları, darbelerle Türkiye’nin ileriye gitmesini önlenmeye çalışıldığını dile getiren Bakan Numan Kurtulmuş, "Türkiye’nin 40 yıldır süren terörle mücadelesi, terör örgütü PKK’nın Türkiye’nin başına bela edilmesinin sebebi hiç şüphesiz ki Türkiye’nin ileriye doğru atılım yapılmasını önlemektir. Türkiye’nin DEAŞ’la diğer örgütlerle mücadele etmek zorunda bırakılması, ülkemizin ayaklarına pranga vurmak ve yolunu kesmek içindir. Bize karşı bu kadar müttefik ilişkisine rağmen, bize istediğimiz silahları vermekte tereddüt edenler hatta vermeyenlerin, PYD, YPG gibi örgütlere alenen 4 bini aşkın tırla silahları sağlamanın temel nedeni budur. Türkiye’nin terör örgütleriyle bu bölgede meşgul edilerek, dünyaya nizam veren ülke olmasını önlemek için terörü alet ve maşa olarak kullanıyorlar" ifadelerine yer verdi.

"FETÖ’nün algı operasyonu"

Bir sürü terör örgütüyle Türkiye’nin bölgesinde hareket edemez hale getirilmeye çalışıldığını dile getiren Bakan Kurtulmuş, "Terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi de kim desteklerse desteklesin yakında eninde sonunda aziz milletimiz kanacak terör örgütleri diz çökecektir. Milletin arasına sızan FETÖ’yü başımıza musallat ettiler. O darbe teşebbüsü 15 Temmuz’da bertaraf edildi. Aynı örgüt üzerinden hem içeride hem dışarıda algı operasyonuyla Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Türkiye büyük bir iddiası olan ülkedir. 2019’a kadar 7 cepheden ülkemize saldırmaya devam edecekler.Onlarda akıl varsa bizde hem akıl hem feraset hem devlet birikimi hem millet vecibesi var. Bunların hepsini bertaraf edeceğiz. 2019 elimizden gelen en güzel sonucu alacağız ülkemizin daha güzel devreye geçmesi için bu seçimi 2019 seçim zaferi ile taçlandıracağız" diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yerleşkesi içinde bulunan İlahiyat Fakültesi ve MAKÜ Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.