Aylin Cesur, son 10 yılda kadına yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek Meclis araştırması için verdikleri önerinin kabulünü istedi.
    İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Ayln Cesur, parti olarak kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçilmesi için Anayasa’nın 104 ve 105. Maddeleri gereği araştırma açılması yönünde verdikleri öneri üzerine söz alarak bir konuşma yaptı.
    Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken milletvekili Cesur, “ Biraz önce AK PARTİ Grubu adına konuşan Sayın Vekil Ayşe Keşir Hanımefendi kadına yönelik şiddette en iyi uygulamaların AK PARTİ döneminde olduğunu söylediler, bakalım nasılmış bu oranlar.
    Evet, bizdeki verilere göre -ki bunlar TÜİK verileri- tam tersine ülkemiz son on yılda kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet oranlarında giderek kötüleşen, fevkalade sıkıntılı bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Evet, bu verilere göre ülkemizde kadınların yüzde 40'ı şiddet görüyor ve bu oran her 10 kadından 4'ü şiddete maruz kalıyor anlamını taşıyor. Bu da 14 milyon kadın demek.
    Ülkemizde 2017 yılında 409 kadın cinayeti yaşanmış. Evet, 2008 yılında 80 olan kadın cinayeti sayısı bugün 2018 yılı başından eylül ayı sonuna kadar toplam sayı 329'u bulmuş. Geçen sene 409.Dikkatinizi çekerim 409 ve bu rakam 2008'den 2018'e kadar düzenli olarak progresif bir şekilde artma eğilimi göstermiş. Son on yılda 2.337 kadın şiddet görerek hayatını kaybederken en çok boşanmak istedikleri ve kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldükleri sonucuyla karşı karşıyayız” sözlerine yer verdi.
MİLLETİN MECLİSİNDEN MİLLETE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTALIM
    Milletvekili Aylin Cesur, ülkede yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarından örnekler vererek bu konuda acil çözüm bulunması gerektiğine değinerek, önergelerinin kabul edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Cesur, “Kadınların toplumda karşı karşıya kaldıkları sorunların tespiti ve çözümlerin üretilmesi, gerekli önlemlerin alınması ve sorunların ortadan kaldırılması ve buna yönelik adımların atılması amacıyla Meclis araştırması açılmasının acil olduğunu düşünüyoruz. 
    Gelin milletin bizden beklediklerini yerine getirelim. Burası milletin Meclisi sayın vekillerim ve bizlerin işgal ettiği bu koltuklar ve bu kürsü aslında millete ait, onlar adına buradayız. 
Gelin millete seçim meydanlarında söz verdiklerimizi yerine getirelim.
    Özgür iradeden bahsedildi az önce. Özgür irademizi kullanarak eğer burada el kaldırıyorsak, burada da 104 tane kadın milletvekilinin olduğu bir ortamda ve az önce söylediğim rakamlarla 14 milyon kadınımızı ilgilendiren ve her geçen gün sayılarının ne kadar arttığını söylediğim bir olayda, gelin önergemize olumlu bakın lütfen, tedbirleri alalım” diye konuştu.
    ÖZGÜR İRADENİZLE ELLLERİ KALDIRIN
    Milletvekillerinin halkın lehine olacak konularda özgür iradeleri ile oylamaya katılmaları yönünde tavsiyede bulunan Cesur sözlerini şöyle tamamladı:
    “Sizlere burada dün de söyledim, gerek FETÖ terör örgütünün araştırılması gerek tren kazası ve milletimizin bizden beklediği diğer konularda, 3600 gibi, emeklilerin yaşam koşullarının düzeltilmesi gibi, maaşların artırılması gibi, EYT gibi konularda ortak, hep beraber, özgürce, hür irademizle lütfen ellerimizi ona göre kaldıralım.
    Tekrar ellerimi göstermek istiyorum dünkü gibi.”