Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın girişimleri ile Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti başkenti Komrat’ta örnek sera kuruluyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Başkan Yardımcısı Murat Şimşek, Meclis Üyeleri Mustafa Durna ve Mustafa Taşbaş Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gagavuzya (Gökoğuz Yeri) Özerk Cumhuriyeti başkenti Komrat’ta ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Uysal, kardeş kent olmak için iyi niyet mektubu imzaladığı Komrat şehrinin Belediye Başkanı Sergey Anastasov’la birlikte Gagavuzya ekonomisinin gelişmesi için düzenlenen ‘İnvestment Gagavuzya’ toplantısına katıldı.

Üniversite arazisine kurulacak

Atatürk Kütüphanesi, Süleyman Demirel Lisesi ve heykeli gibi özel yapılarla Türkiye ile bağlarını koparmayan Gagavuzya’yla kurdukları dostluğu pekiştirdiklerini belirten Başkan Uysal, “Komrat’a getirdiğimiz seranın gümrük işlemleri tamamlanıyor. Eğitim amaçlı örnek sera, önümüzdeki günlerde Komrat Üniversitesi arazisine kurulacak. Gagavuz kardeşlerimiz tarım teknolojilerini yükselebilirlerse nüfuslarını da koruyabilecek” dedi.