Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 22 açılış ve 14 projenin temelini attıkları 2017 yılını artı 30 milyon bütçe fazlası ile kapatarak, tarihi bir rekor kırdıklarını söyledi.

Kepez Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısında 35 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2017 yılında birçok ilklerin gerçekleştiğini, 2018 yılında da gönül gönüle çalışarak yeni başarılar elde edilmesi temennisin de bulundu.

22 açılış, 14 temel

Başkan Tütüncü, 2017 yılının, gerçekten de çok önemli değişimlerin yaşandığı bir yıl olduğunu vurguladı. Geçen yıl küçük açılışlar haricinde 22 açılış ve 14 projenin temelini attıklarını belirten Başkan Tütüncü, birçok yeni eseri ve projeyi Antalyalılarla buluşturdukları bir dönemi geçirdiklerini vurguladı.

Mali disiplinde rekor kırdıklarını belirten Tütüncü, göreve geldiklerinde eksi 30 milyon lira ile yönetimi devraldıklarını hatırlatarak, 2017 yılını artı 30 milyon bütçe fazlasıyla kapatarak tarihi bir rekor kırdıklarını söyledi.

Taşeronda ilk ve tek

Geçen yılın bir başka rekorunun da taşeronlar konusu olduğuna değinen Başkan Tütüncü, taşeron belediye personelinin 2017 yılına Kepez A.Ş. ile işe devam ettiğini hatırlattı. Taşeron personele Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ile banka promosyonu vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Tütüncü, “Birçok belediye bu konuda hazırlık yapıyordu. Bu yıl taşeronluk konusunda getirilen yeni düzenlemeyle, Kepez Belediyesi bu konuda ilk ve tek kaldı. Kepez Belediyesi’ndeki gibi bir formül önerilmektedir. Bu bizim için mutluluk verici. Amasız, fakatsız bir geçiş olacağını ifade ediyorum. Taşeronluk ile ilgili düzenleme ilan edildiğinde, ben bir ama-fakat bulamadım. İktidarımızın verdiği söz yerine getirilmiştir. Bundan sonra da güzel bir sürece girilmiş olacak” diye konuştu.

Geçen yılın bir başka başarısının da mülkiyet sorunlarının çözümü noktasında gerçekleştiğini belirten Tütüncü, vatandaşların 30 yıldır beklediği Altınova’nın tapularını teslim ettiklerini söyledi. Tütüncü, Altınova dışında da birçok mahallenin tapu sorununu 2017 yılında çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Dokuma’nın tapusu alındı

Çok önemli başarılardan birisinin de 6 Aralık’ta Dokuma Fabrikası arazisinin tapusunun Kepez Belediyesi’ne geçmesi olduğunu belirten Tütüncü, “Çok uzun yıllar devam eden Dokuma sorununu çözen adımlar attık. Hem ticari, hem önündeki park alanının tapularını aldık. Soysal medya hesaplarımızdan ve billboardlardan halkımızla paylaştık. Dokuma adına çok önemli bir işi başardık” dedi.

Saygı üreten bir meclisiz

Geçen yıldan çok daha iyi bir mali disiplin içinde olduklarını belirten Tütüncü, her yıl hedefleri büyüterek yola devam edeceklerini söyledi. Başarıyı paylaşmanın büyük bir olgunluk olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Başarıyı paylaşan meclis olduk. Kepez Belediye Meclisi saygı üreten bir meclistir. Çok önemli işleri hep birlikte imza atmış olmanın mutluluğu içindeyim. 2018 yılının da başarılı olmasını Cenap- ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Büyük çoğunluğunun imar ile ilgili 35 maddeli meclis toplantısında, Denetim Komisyonu seçimi de gerçekleştirildi. AK Parti’den Hatice Sütçü, Hasan Demir ile Mustafa Batu, MHP’den Mehmet Balık ve CHP’den Ekrem Ersoy’un belirlendiği komisyon seçiminin ardından, meclis toplantısının tüm maddeleri görüşüldü.