Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesinin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Suat Kolukırık, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olabilmek için akademik ve idari görevlerinden istifa etti.

Dekan, milletvekili adaylığı için istifa etti

Prof. Dr. Kolukırık, dekanlık görevinin yanı sıra Antalya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği ve Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Etik Kurul Üyeliği gibi görevlerinden de ayrılmış oldu.

ROMAN EYLEM PLANINI HAZIRLAMIŞTI

Serik İşletme Fakültesinin kuruluşu ve gelişiminde önemli rol oynayan Prof.Dr. Suat Kolukırık; Kocaeli Valiliği, Yalova Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanlığı bünyesinde yürütülen, Körfez Geçiş Projesi, Gebze, Dilovası ve Roman projelerinin koordinatörlüğünü yapmış ve Ulusal Roman Eylem Planını hazırlamıştı.

2011’DE DE ADAY OLMUŞTU

Dezavantajlı gruplar, kültürel çalışmalar, kimlik ve uluslararası göç konularındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Kolukırık,  bölgesel kalkınma ve kentleşme politikalarıyla ilgili pek çok akademik çalışma içerisinde yer almış ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti Isparta 3.Sıra Milletvekili Adayı olmuştu. Prof. Dr. Suat Kolukırık aynı zamanda AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığınca yürütülen Siyaset Akademisi Programlarında görev almaktaydı.  Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde akademik çalışmalarına devam etmekte ve Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesinin Kurucu Dekanlığını yapmakta iken 26 Nisan 2018’de idari ve akademik görevlerinden AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden Prof.Dr. Suat Kolukırık, evli ve 2 çocuk babası.