Diva-Sen  Isparta  İl  Başkanı Başkanı   Mustafa Boztepe, yaptığı açıklamada: ''Kültürümüzde olmadığı halde milletin vazgeçilmezleri arasında yer alan ve sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, dünya kadınlar günü, vs.... gibi idrak ettiğimiz Ramazan ayını da iftar davetlerinin sektörel hal almasına çevirdik. Hemen hemen tüm lokantalar, Restoranlar tıklım tıklım. Günler öncesinden rezerve yapılmadığı zaman iftarı mezkur mekanlarda yapmak imkansız hâl aldı. Evlerde dahi verilen iftarların da lokantalar ve restoranlardan ayrı bir farkı kalmadı. Mütevazı sofraların yerini şatafatlı sofralara dönüşümü ibadete olan manevi duyguların da azalmasına sebep oldu.

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından,  kurtuluşumuza vesile olan Ramazan ayının içini boşaltarak  manevi iklim sanki hayatımızdan çıkmış gibi bir hâl aldı, çünkü genel itibariyle Ramazan ayının geldiği pek fazla farkedilemedi.

Şeytanların zincire vurulduğu, cehennem kapılarının kapatıldığı, cennet kapılarının ise ardına kadar açıldığı rahmet ve gufran ayının ruhuna ters uygulamalar ve yaşantılar çok bariz bir şekilde sırıtır oldu. lokantalarda ve evlerde verilen iftar programlarına katılan kalabalıkların camilerde görülmemesi ne yazık ki din garip doğdu, garip yaşayacak ve garip ölecek düşüncesini hakikate çevirmiş durumda.

Camilerin boşluğu çocukların gürültüleriyle bir nebze olsun hafifletilir duruma geldi. Filhakika bu da başlı başına bir dert olarak gündemdeki yerini aldı. Evet çocukları camilere çekmek ve caminin manevi ikliminden faydalanmaları için önde namaz kılan baba dede ve büyüklerinin arkalarında top oynamalarına dahi rıza gösterildi. Ancak geride oyun oynayan çocukların oluşturdukları gürültüler parıltılar musallilerin ibadette zevk almalarının huşu ve hudu içerisinde ibadet yapmalarının önüne geçti.

Heyhat, İbadetlerin yoğun olarak yaşanması gereken mübarek Ramazan ayı yine eğlence ayına dönüştü. Lüzumsuz ısrarlarla yarışılır hale gelindi. Belki de bu nedenlerden dolayıdır ki, yeryüzünde bulunan ve islami yaşam ruhuna en uygun yasayan devletlerin başında islam olmayan ülkeler, islam olduğu söylenilen ülkelerin ise iki yüzüncü sırada yer aldıkları gerçeği ortaya çıktı.

Yazık çok yazık oysa bu imkanlar elimize bir daha ya geçer ya geçmez.'' ifadelerine yer verdi. ISPARTA