17 Yaşında atını denizin ortasına süren bir  komutan olamadık, 20 Yaşında İstanbul’u feth eden bir Fatih olamadık, Gazze de İsrail’in füzelerine bombalarına karşılık sallama sapan ile taş atan Filistinli genç olamadık, 270 kg’lık mermiyi top’un ağzına koyan Seyit Onbaşı olamadık, bırakın bunları Recep Tayyip Erdoğan’a nefer bile olamadık. Kimse üstüne alınmasın ben bunları kendi nefsime söylüyorum.

Ankara’yı 300 bin farkla almalıydık. İstanbul’u 600 bin farkla almalıydık, İzmir’i % 60 ile almalıydık. Doğu’da Şırnak ve Muş yetmez, Hakkari’yi almalıydık. Diyarbakır’ı almalıydık. Bunların hiçbirini yapamadık.

Yüzde 37 oy oranıyla günlerdir zafer terörü estiriyorlar. Birisi çıkmış dalga geçer gibi mazbatamı isterim deyip duruyor. Yüzde 37 oy oranı ile yüzde 53’lük kesimi nasıl bastırıyorlar anlamış değilim.

Şimdi köşe yazarları sürekli teşkilatı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmeye ve yol göstermeye çalışıyorlar. Kardeşim siz seçimlerden önce neredeydiniz? Bu çığlıklarınızı neden o zaman atmadınız? Bizde bir laf vardır. Cenazeyi kaldırdıktan sonra başın sağolsun’a gelen çok olur diye.

Bu seçimlerde tek çalışan ve bu kadar oyu alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kimse bunu inkar etmesin. Bütün teşkilat mensupları dönüp ilk önce kendisine baksın. Sonra liderimizi eleştirmeye kalksın. Teşkilatlar koltuk merakı yüzünden aksaklıkları genel merkeze bildirmezse, genel merkez de herkesin başına bir adam dikemeyeceğine göre bu aksaklıklar görülemeyebilir. Ancak seçimlerden birinci çıkan parti Ak Parti’dir. Kimsenin bu zaferi aşağılamasına izin vermemeliyiz. Ak Parti ekonomik sebeplerin olduğu bir dönemde yine birinci parti olarak seçimleri kazanmıştır. Bunu gölgelemeye kimsenin hakkı yoktur. Burdan Ak Parti Genel Merkezi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirenlere sesleniyorum. Sizin eleştirmeye hakkınız yok. Seçimlerden önce çıkıp bunları açıklayacaktınız. Hatalar var mıdır? Evet vardır. Ancak bunların konuşma ve çözüm yerleri gazeteler değildir. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Herkes kafasını iki elinin arasına alacak ve düşünecek ne yapabilirim diye.

Yüzde 37’lik kesim kendilerine bir yalancı Cumhuriyet kurmuşlar ve kendi aralarında kendi söyledikleri yalanlar için bile yeminler edip, bu yalanlara sımsıkı sarılıyorlar.  Bizde ise makam, mevki ve menfaat ön plana çıkıyor. Hani biz yenilgi yenilgi zafere ulaşmıştık. Hani biz manşetlerle savaşa savaş bugüne kadar gelmiştik. Hani biz beraber ıslanmıştık yağan yağmurlarda.

İnşallah her zafer bizim için bir sorgulama yapmamıza vesile olur. Ancak bizim ülkemizden şüphemiz yok, ülkemizde güvenimiz tam. Günümüz mübarek, geleceğimiz aydınlık olsun.