Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Lütfi BAYDAR’ın siyasete atılacağı yönündeki yorumlar ve izlenimler  her geçen gün daha da belirginleşmeye başladı. Seçime 1 yıl kala, Rektör Baydar aday olacakmı?

        Evet, bu sorunun cevabını öğrenmek için iki yol var, birincisi sayın rektör Hocaya aday olup olmayacağının sorulması, ikincisi ise gelecek yıl siyasi partilerin aday listelerini açıklamasını beklemek....

        Şimdilik bu iki ihtimalden yola çıkarak aday olup olmayacağını öğrenmek mümkün değil. Rektör hoca görevinin başında iken siyasete atılacağı yönünde herhangi bir ipucunu vereceğini zannetmiyorm, ikinci şık ise siyasi partilerin adaylarını açıklama takvimi ise henüz çok erken.

        Önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesinde siyasi atmosfer muhtemelen yeni yılın başlarında, Mart ayında ısınmaya başlar.

        Siyasi sezgilerime çok güveniyorum. Geride bıraktığımız yerel seçimlerde  AK partnin, MHP’nin ve Demokrat Partinin Belediye Başkan adaylarını ilk bilen ve açıklayan kişi ben olmuştum, hatta bu konuda benimle  iddiaya bile girenler olmuştu....

        AK Partide aday adayları Genel merkezde Başbakanın Isparta adayını açıklanacağı günü dört gözle beklerken, ben günler öncesinde AK partinin adayının Hasan Balaman olduğnu söylemiş ve bunu da gazetemde yazmıştım. Aynı iddiayı MHP belediye başkan adaylığı içinde söylemiş ve yazmıştım. MHP’de aday adaylarının durumu netleşmeden adayın Y.Ziya Güanaydın olduğunu günler öncesinde yazmıştım. Keza Demokrat Partinin adayının da Mehmet  Aybatılı olduğunu yine ilk yazan ve bilen kişi bendim.

        Önümüzdeki yıl yapılacak olan Milletvekili seçimleri öncesinde SDÜ Rektörü Prof. M.Lütfi Baydar’ın siyasete atılacağını ve Milletvekili adayı olacağını iddia ediyorum.

        Rektör Baydar’ın nereden ve hangi partiden aday olacağını düşünenlerde olabilir.  Sizleri daha fazla yormak istemiyorum. Rektör Hocamız memleketi Aydından CHP Milletvekili adayı olarak siyasete atılacak.

        Siyasi sezgilerimi sayın rektör Hocamın affına sığınarak kamuoyu ile paylaştım. Sayın rektör hocama cevap  hakkı doğmuştur, bu hakkını bugünde kullanabilir, ileriki günlerdede....

        Dedim ya ben sadece siyasi sezgilerimi kamuoyu ile paylaşıyorm, önümüzdeki günlerde başka isimleride gündeme getireceğim. Saygılarımla...