İngiltere hükümeti, grip salgınlarının önüne geçilemediği takdirde, dünya çapında oluşabilecek bir salgın sonucunda 50 milyon kişinin ölebileceğini açıkladı.

Lordlar Kamarası'na bağlı Hükümetlerarası Organizasyon Komitesi tarafından konuya ilişkin hazırlanan raporda, durumun son derece ciddi olduğu, buna karşın olası bir salgını önceden tespit etme amacıyla oluşturulan erken uyarı sistemlerinin yetersiz olduğu belirtildi.

Gazeteport'ta yer alan habere göre; Komite ayrıca olası salgınlarla ilgili herhangi bir önçalışma olmadığını ve yeterli araştırma yapılmadığını vurguladı.

Komite, yaptıkları araştırma sonucu elde ettikleri verilere dayanarak Dünya Sağlık Örgütü'nü (WHO) işlevini yerine getiremeyen bir kurum olmakla eleştirdi.

İngiliz yetkililer, dünyada 1968'den bu yana büyük çaplı bir salgının yaşanmadığını hatırlatırken, yeni salgın ihtimalini kaçınılmaz gördüklerini söylüyor.

Uzamnlar, dünya genelinde başlayacak yeni bir grip salgınının 2 ila 50 milyon arasında insanın yaşamına malolabileceğini belirtiyor.

Uzamnlara göre olası bir salgında, sadece İngiltere'de 75 binin üzerine insan ölebilir.

Uluslararası turist akışının yılda 800 milyona ulaştığı günümüz dünyasında gerçekleşecek olası salgının yayılmasının çok daha kolay olacağını vurgulayan bazı İngiliz vekiller, salgının zamanında tespit edilmemesi durumunda ölü sayısının daha da artabileceğini belirtiyor.

ENSONHABER