Habercilik alanında yaptığı atılımları sosyal medya ve mobil platformlara taşıyan Anadolu Ajansı, iPhone ve iPad uygulamalarının ardından, Android tablet kullanıcıları için hazırladığı tablet uygulamasıyla içerik sunmaya başladı, Android işletim sistemine sahip telefonlar için mevcut uygulamasını da yeniledi.

Android işletim sistemi bulunan tablet bilgisayar ve cep telefonu kullanıcıları da artık Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri, Anadolu Ajansı (AA) farkıyla 24 saat kesintisiz takip edebilecek. AA'nın mevcut Android telefon uygulamasına anlık son dakika mesaj (push mesaj) özelliği eklenirken, Android tablet uygulaması da son haliyle Android Market'e konuldu.

AA'nın Android uygulamalarını kullananlar, son dakika gelişmelerinden anında haberdar olacak, son dakika haberi alma saatlerini kullanıcılar kendi tercihlerine göre belirleyebilecek. Gelişmelerin tümünü almak istemeyen kullanıcılar, ilgi alanlarına göre tercihte bulunabilecek.

Türkiye, ekonomi, yaşam, dünya, spor, kültür-sanat, politika ve sağlık başlıklarıyla 8 kategoride gelişmeler, zengin görsel içeriklerle okuyucuya aktarılacak. Foto galeri ve videolarla zenginleştirilmiş içeriklere kesintisiz ulaşabilecek kullanıcılar, tek tuşla Türkiye'deki şirketlere ilişkin yenilikleri ve son haberleri görme şansını da bulacak.



-Uygulamalardaki diğer özellikler-



AA mobil uygulamalarındaki diğer özellikler ise şöyle:

-Kullanıcılar, AA mobil uygulamalarından, Türkiye ve dünyada öne çıkan gelişmeleri İngilizce de okuyabilecek,

-Uygulamalardaki haber kaydetme özelliğiyle beğenilen haberler saklanabilecek, bu haberler e-posta ile de paylaşılabilecek,

-Kullanıcılar, Android uygulamalarındaki ''arama motoru'' ile istedikleri haberlere kolayca erişebilecek,

-Bulunulan yerdeki hava durumu AA'nın Android uygulamaları üzerinde görülebilecek, yazı karakterleri büyültüp küçülterek haberler istenen boyutta okunabilecek,

-AA Android uygulamasını kullananlar, en çok okunan haberler, en çok izlenen videolar ile en çok bakılan fotoğrafları da görebilecek.

AA'nın Android uygulamaları, Android Market'ten ücretsiz olarak indirilebiliyor.