Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin, ''Biz millet muayenehanelere mahkum olmasın, rahatça hizmet alsın diye bunu yapıyoruz'' dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, Adalet Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin, hiç kimsenin milletin iradesinin üzerinde olmadığını söyledi.

Kararname ile önceki yargı kararlarının ortadan kaldırıldığını savunan Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) iptal davası açmaya hazırlandığı yönündeki iddialara yönelik Akdağ, şöyle konuştu:

''Türk Tabipler Birliğinin iptal davası açmak gibi bir yetkisi yok. Onlar CHP ile işbirliği yaparak bu işi yapıyor. Biz millet muayenehanelere mahkum olmasın, rahatça hizmet alsın diye bunu yapıyoruz. Daha önce de böyle yapmıştık. İstiyoruz ki devletin üniversitesine, devletin hastanesine vatandaş geldiği zaman başka bir adres arama ihtiyacı duymasın.''

Vatandaşın doğrudan gittiği yerden hizmetini alması için kanun yaptıklarını ifade eden Akdağ, ''Doğrudan oradan hizmetini alsın. Ben vatandaş olarak bir de muayenehaneye mi taşınacağım, özel hastaneye mi taşınacağım? Ne mecburiyetim var. Biz kanunu bunun için yapıyoruz. Vatandaşlarımız bilsin'' diye konuştu.

Daha önce de TTB ile CHP'nin, Sağlık Bakanlığının yaptığı bir kanunu Anayasa Mahkemesine götürdüğünü anımsatan Akdağ, ''O zaman da birtakım sıkıntılar çıkmıştı. Şimdi de Tabipler Birliği ile CHP halka karşı işbirliği yapacaksa kendisi bilir'' ifadelerine yer verdi.