Lösemi tedavisi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybeden 15 yaşındaki Elif Kır'ın babası Ahmet Kır, kızına yanlış tedavi uygulandığını iddia etti.

Baba Ahmet Kır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Kasım'da rahatsızlanması üzerine kızını AÜ Hastanesine getirdiklerini ve lösemi teşhisi konulan kızının, omuriliğinden tedavi kapsamında sıvı alındığını anlattı.

Ahmet Kır, 25 Kasım'da omurilikten sıvı alınması için yapılacak işleme kızını yürüyerek götürdüğünü ancak işlem sonrasında Elif'in yürüme kabiliyetini kaybettiğini iddia etti. Kır, ''Benden hiçbir imza ya da yetki istemediler. Normalde iliği alınma süresi 10 dakika kadarmış, ama Elif 45 dakika orada kaldı. Çıktıktan sonra odasına götürdük ve gece belli bir saatten sonra belden aşağısının tutmadığını fark ettik'' diye konuştu.

Durumu doktorlara bildirmesinin ardından kızının beyin cerrahının da katıldığı bir ameliyata alındığını, ameliyat sonrası görüştüğü cerrahın kendisine ''Bazı ödemler oluşmuş, sinirlerde zedelenme var. O yüzden çocuğunuzun yürüme ihtimali yüzde 5'' dediğini öne süren Ahmet Kır, şunları kaydetti:

''En son 10 Aralık akşamı rahatsızlandı. Akciğer filmi çekildi. Yetkili bir doktor da yoktu, öğrencileri vardı. (Hiçbir şey yok) dediler. Dün öğleden sonra tamamen kötüleşti. Tekrar akciğer filmi çekildi. Akciğerine yemek dolduğunu söylediler. O nedenle vefat etmiş. Benim elimde onların yapmış olduğu işlemlerin evrakı mevcut. MR'lar, röntgenler elimde. Kanser olan çocuğumda fazla müdahale yüzünden kanama olduğunu ve bu nedenle öldüğünü düşünüyorum. Çocuğum zaten yürüyerek geldiği hastanede felç olmuştu.''

Kır, omurilikten su alma işleminde en fazla iki kez deneme yapılabileceğini öğrendiğini de belirterek, ''Çocuğumda 12 iğne izi var. En fazla 2 iğne batırma hakları varmış. İşlemi de uzman doktorlar yapmamış zaten. Konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına dilekçemi verdim. Ölümüyle ilgili Adli Tıp'tan otopsi istedim'' dedi.

Öte yandan, hastane yetkilileri, Elif Kır'ın doktorunun yurt dışında olduğunu belirterek, konuyla ilgili açıklamanın doktorun dönmesinin ardından yapılacağını kaydettiler.