Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti'nin en son karnesini 12 Haziran'da milletten aldığını belirterek, ''Allah ülkemize bir daha, karanlık odakların verdiği karneyi önemseyen iktidarları nasip etmesin diyorum. Milletin karnesi hiçbir zaman şaşmaz'' dedi.

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından yürütülen ''Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım'' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Bağış, bugün karne alan gençlerin heyecanlı olduğunu, 17 milyon öğrencinin karne aldığını belirtti.

Siyasilerin de öğrenci olduğunu ve karne aldığını dile getiren Bağış, şöyle konuştu:

''Bizim karnemizi millet veriyor. En son karnemizi 12 Haziran'da aldık. Gerçekten mensubu olmaktan büyük onur duyduğum siyasi hareket, sadece ve sadece milletten karne almayı kabul eden bir harekettir. Onun dışında başka bir odağın, çetenin, grubun, kurumun değerlendirmesini hiçbir zaman kabul etmemiştir. Sadece ve sadece milletinin verdiği notu önemseyen bir genel başkanla, başbakanla çalışmanın çok büyük onurunu taşıyoruz. İşte o çerçevede, Allah ülkemize bir daha, karanlık odakların verdiği karneyi önemseyen iktidarları nasip etmesin diyorum. Milletin karnesi hiçbir zaman şaşmaz. Biz hata yaparsak, bizim de notumuzu kırarlar. Onun bilinciyle durmak yok, yola devam diyerek, devamlı çalışıyoruz, çabalıyoruz.''



-''Engelleri aşabilmek tamamen beyinde''-



Egemen Bağış, bugün önemli bir projenin tanıtıldığını, ilgili bakanlıkların bu projeyi çok önemsediğini ve Türkiye için sembol bir proje olacağını kaydetti.

Türkiye'de 10 milyona yakın engelli insanın bulunduğunu, engellilere farklı yaklaşmayı erdemlerin en büyüğü olarak gördüğünü vurgulayan Bakan Bağış, şöyle konuştu:

''Engelleri aşabilmek tamamen beyinde. Engelli kardeşlerimize herhangi bir şekilde, farklı davranmak, onları hor görmek ayıpların en büyüğüdür. Sorunları görmezden gelmek, örtbas etmek, üzerini örtmeye kalkmak hiçbir şekilde sorunları çözmüyor. Ama sorunları önemseyip, onlara çare bulmak için, son 10 yıldır sayın Başbakanımızın önderliğinde çabalıyoruz. Bu ülkenin bütün vatandaşlarını kucakladığımız gibi, farklı engelleri olan vatandaşlarımızın da o sorunlarını aşabilmeleri için devlet olarak destek vermeye çalışıyoruz. Toplumsal bilincin oturması için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın önüne sonradan çıkan engelleri, kaldırmak için hep birlikte çalışacağız, çabalayacağız. Engelli olmak hiçbir şekilde kabahat veya özür değildir. İnsanları doğuştan gelen vasıflarından dolayı ayrımcılığa tabi tutmak ayıpların en büyüğüdür.''

Bağış, büyük başarılara imza atan engellilerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da herkesi heyecanlandıran önemli ve engelli insanlara istihdam sağlayacak bir projeyi başlattıklarını belirtti.

Projeyi hazırlayan kurumlara, kişilere teşekkür ettiğini ifade eden Mutlu, ''Diliyoruz ki fırsat eşitliğini toplumumuzun bütün bireyleri için çok adil bir şekilde gerçekleştirelim. Herkesin fırsat eşitliğine yararlanması ilkesine çok daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Ülkemizde gerçekten insanlarımızın bundan istifade edebilmesi için de çalışmalar yürütülüyor'' dedi.

Bağış ayrıca, törene katılan engelli öğrencilere karnelerini dağıttı.