CEO’lar, yöneticiler, devlet başkanları bulundukları yerlere tesadüfen mi geldiler?

Etrafımızdaki başarılı insanlara, ulaşılmazlarmış gibi bakıyoruz. Bu insanları kalabalıktan ayıran şey çok zor değil. Başarılarının da sırları var. İşte size birkaç püf noktası…

  1. Erken uyanıyorlar

Kulağa hoş gelmediğini biliyoruz. Ancak, Apple, Starbucks ve Disney'in CEO'ları gün sabahın erken saatlerinde başlıyor. Çünkü beynimiz sabahları daha verimli çalışıyor.

   2. Önceliklerini belirlerler

Birçok başarılı kişi, yapılacaklar listesinde en önemli öğeyi seçer ve ilk önce onu halleder. Hatta bunu, telefon ve e-postalarına bakmadan önce yapar. Büyük görevleri başa almak, günün geri kalanını düzenleyecektir.

3. Egzersiz yaparlar

Aktörlerden iş adamlarına kadar, çok para kazananlar arasında ortak bir alışkanlık var. Düzenli egzersiz yapmak. İster koşu, ister yürüyüş, isterse dans etmek olsun, egzersiz yapmak enerjik ve aktif kalmanızı sağlar.

4. Hedeflerini belirlerler

'Şunu istiyorum' veya 'Bir tanıtım istiyorum!' gibi basitçe düşünmezler. Hedeflerini belirler, ulaşılabilecek şekilde küçültür ve erişilebilir hale getirirler. Bu nedenle ilk adımın ne olacağının belirlenmesi çok önemli.

5. Okurlar

Bill Gates ve Emma Watson iyi okurlar arasındadır. Çünkü her kitap, bilginizi genişletir. Kitap, makale, şiir ne olursa okuyun.

6. İş ve özel yaşam dengesini kurarlar

Dünyanın en üst düzey görevlerindeki insanlar bile sevdikleriyle birlikte olmanın ve onlara zaman ayırmanın önemini anlatıyorlar.Kendinize ve ailenize zaman ayırın.

7. Hazırdırlar

Sabahları kıyafet seçmek, çantalarını hazırlamak veya yemek hazırlamak gibi dertleri yokturç Sabah alarmları çaldığında gitmeye hazırdırlar. Çünkü her şeyi geceden belirlerler.

8. Yardım isterler

Hiç kimse tek başına büyük başarı elde edemez.En iyi bilgi kaynağı çevrenizdeki insanlardır.Onlarla iletişim kurun ve onlardan bir şeyler öğrenin. Bu hem size yardım edecek, hem de sosyal hayattan kopmamanızı sağlayacak

9. Vazgeçmiyorlar

Michael Jordan lise basketbol takımından reddedildi;Walt Disney, "hayal gücünden yoksun" olması nedeniyle gazetedeki işinden atıldı. Yine de bu insanlar hayallerini gerçeğe çevirdiler

10.Harekete geçiyorlar

CEO'lardan en çok satan yazarlara kadar, bu insanlar hayallerinin peşinde gittikler için başarılı oldular. Sizi başarıya götürebileceğini düşündüğünüz bir fikriniz varsa, gerçekleşmesi için bu küçük adımları atmaya başlayın. Yolun nereye varacağını asla bilmezsiniz.

KAYNAK:Ensonhaber.com